full screen background image

Mazzarri: Dobar nogomet, šteta zbog naivnosti

Nakon remija Bologne i Intera u 13. kolu Serie A izjave za medije dali su Samir Handanović, Juan Jesus, Fredy Guarin, Cicero Jonathan i Walter Mazzarri…

Handanović: Šteta, imali smo puno prilika, puno smo ispromašivali. Primili smo gol koji smo trebali spriječiti, moramo vidjeti to. Ovakve se utakmice često i gube, stoga moramo biti pozitivni. Stvorili smo puno prilika, više od toga ne možemo tražiti. Ali ako ne zabiješ postaje teško. Nisam pratio vratarove pogreške u zadnje vrijeme, ali danas je bio odličan.

Juan: Sve smo probali, čak i ja, ali nije išlo. Moramo nastaviti igrati ovako, slušati trenerove upute. Uvijek nastojimo igrati dobro, tako je bilo i danas po mom mišljenju. Vjerujemo u sebe i želimo biti visoko.

Guarin: Igrali smo dobro i stalno kontrolirali utakmicu, šteta što nismo uzeli tri boda. Imali smo puno prilika, ali nije bilo sreće. Nedostaje nam ova pobjeda, jer smo imali veliku šansu popraviti tablicu. No važno je što u ovakvoj utakmici nismo izgubili. Povjerenje koje u nas ima trener mislim da se vidi na terenu, jer igrači ne mogu igrati ovako ako toga nema. Igrali smo stvarno dobro, šteta što nismo zabili još jedan. No miran sam i uvjeren da će doći odlične stvari. U ovoj ulozi mi je odlično igrati jer se krećem raznim dijelovima terena. Iz ove pozicije moraš znati zabiti gol, a meni to trenutno nedostaje.

Jonathan: Kome će pripisati gol? Nadam se meni (smijeh). Zadovoljan sam igrom, ali lopta danas nije htjela u gol. Ja sam se osjećao odlično, nisam bio umoran ni u 90. Mogu još bolje i biti korisniji momčadi. Recimo da sam na 90%.

Mazzarri: Krerirali smo puno više nego u prethodnim utakmicama, ali kako je išlo mogli smo čak i izgubiti. Kod njihovog gola smo nanizali nekoliko naivnih poteza, a promašili smo nemoguće. Žao mi je, jer kreiramo puno a skupljamo dosta manje bodova nego zaslužujemo. Jonathan igra kao veliki igrač, ali još mora raditi. Svi znaju što im je raditi, mislim da osjećaju kako imaju potpuno povjerenje. Nagatomo je osjetio zategnuće, vidjet ćemo sutra. Guarin se ponekad miješa s Palaciom, ali danas su oboje bili dobri. Rodrigu je nedostajao gol, nije bio njegov dan, ali borio se. Mi napadamo sa svima, pa Alvarez igra u sredini. Ja volim takav nogomet, sve po podu. Šteta jedino zbog naivnosti. Kovačić? Očekivao sam više od broja 10, uveo sam ga kako bih podigao kvalitetu ofanzive, želio sam pobijediti ovu utakmicu. Zašto nisam promijenio poziciju njega i Alvareza? Nisu to još zreli igrači da konstantno mijenjaju pozicije. U Napoliju sam imao istu ekipu više godina pa se to moglo raditi, dok ovdje nismo još spremni za puno mijenjanja. Rolando iznenađenje? Stalno napreduje. A tu su još mladi kao Taider i Juan koji igraju dobro. Brazilac može postati igračina ako nastavi s razvojem. Ali ako želimo biti u vrhu ne smijemo si dopuštati da poklanjamo gol kao ovaj danas niti da toliko promašujemo pred samim golom. Preko igre moramo dolaziti do golova, ali ne zaboravimo da su bodovi ti koji čine razliku. OK igra, ali moramo pobjeđivati.
2 thoughts on “Mazzarri: Dobar nogomet, šteta zbog naivnosti

  1. nraguz

    Baš sam htio komentirati kako je Jonathan bio odličan, bez greške, kako gore tako dole. Po meni igrač utakmice. Eto, i on sam kaže da se jučer osjećao posebno dobro. Ne mogu vjerovat koja transformacija igrača od lani.

Odgovori