full screen background image

Mazzarri: Finale LP 2016? Zašto ne

Uoči 13. kola Serie A između Bologne i Intera redovnu press konferenciju održao je trener Walter Mazzarri…

Osim uobičajenih pitanja, a isto takvih odgovora oko protivnika stiglo je i par bitnih za sezonu.

Na upit jeli propao pokus sa Kovačićem na polušpici i jeli Guarin konačno riješenje Mazzarri je odgovorio: “Ne, dapače, Kovačić iz dana u dan napreduje, ali u momčadi imamo tri igrača koji mogu igrati na dvije pozicije. Jednako kao što Guarin može igrati u veznom redu i na polušpici, tako mogu i Alvarez i Kovačić. Svaki sa svojim karakteristikama. To prosuđujem prema formi igrača, ali i prema načinu igre protivnika.”

Jedan od novinara upitao je vjeruje li zaista da Inter može do finala Lige prvaka 2016. i jeli tom izjavom novog vlasnika letvica podignuta previsoko za tako kratko vrijeme: “Ne radi se tu o visini ljestvice, o pritisku ili vremenskom roku. Samo je jedno bitno. Ako ulaganja, program i rad u klubu bude pratio takvu izjavu ili bilo koje druge izjave onda ne vidim zašto ne. Bitno je izjave poduprijeti konkretnim potezima.”

Kada će Inter početi raditi na ostvarenju tog cilja i da li možda već od siječnja bilo je još jedno zanimljivo pitanje nakon iskrenog odgovora Mazzarrija u vezi LP 2016.: “O tome neću pričati, pogotovo od dolaska novog predsjednika te stvari možete pitati isključivo Brancu i Ausilija. Naravno da ja imam ljude koji rade za mene i promatraju razne igrače i naravno da sam ja svoje želje Upravi rekao i sada i na početku sezone. Moje želje znaju i potom klub treba procijeniti isplati li se to ili možda oni imaju neku ideju koja bi se meni svidjela. Ali, kažem, ta pitanja idu isključivo klubu, ne treneru.”

Jedan novinar logično je primjetio kako se u protekla dva tjedna govorilo i pisalo isključivo o administrativnim stvarima u klubu, malo ili nimalo o momčadi. Upitao je trenera jesu li ti događaji naštetili koncentraciji igrača: “Stručni stožer od kada smo saznali za sve to radimo na tome da odstranimo momčad od svega. Odlično je ovo pitanje. Na mene nije utjecalo, a može li utjecati na igrače, naravno da može. No ponavljam, sve smo napravili da ne bude tako.”

Izdvajamo i pitanje koliko su važne utakmice protiv Napolija i Milana prije Božićne pauze: “Sigurno jako važne, jer što više utakmica odigraš više znaš o sebi i svojim mogućnostima. No ne smijemo zaboraviti tri utakmice prije toga. Ako želimo ostati pri vrhu moramo izvući maksimum iz sljedeće tri utakmice. Kada me pitate kada ćemo vidjeti Inter kakav želim jasno je da kada se zatvori jedan krug imamo jasan odgovor, ali dok ne odigramo sa svih 19 protivnika teško je to reći. Neki će reći da ni tada nećemo dobiti odgovor, jer s nekim si igrao doma, s nekim u gostima. Ne slažem se. Zato ćemo nakon utakmica s Napolijem i Milanom puno, puno više znati o vlastitim mogućnostima.”
Odgovori