full screen background image

Inter D2D – 20.11.2013.

U Interu je jučer bio dan sastanka dvojice predsjednika sa Robertom Maronijem, guvernerom Lombardije, te posjete Thohira mladom pogonu kluba…

STADION U ZONI RHO KREĆE S IZGRADNJOM 2016.

Massimo Moratti i Erick Thohir jučer su s Maronijem razgovarali o mogućnosti o novom stadionu u zoni gdje će 2015. biti Expo. Nakon toga počela bi izgradnja novog doma Intera. Međutim, za istu lokaciju moguće je zainteresiran i Milan, a u tom slučaju postoji mogućnost da Inter ostane na obnovljenom San Siru, kao što je jučer dao do znanja i Thohir. Međutim, scenarij u kojem Inter ide u Rho, a Milan ostaje na San Siru puno je vjerovatniji. Sam Maroni je objasnio kako mu je Thohir rekao “zainteresirani smo, ajmo ući u to dublje, nije rekao kako će dostaviti odmah ponudu. Milan? Sretan sam ako su i oni zainteresirani. Sve ćemo vidjeti s vlasnicima te zone, naći će se riješenje za oba kluba, ali važno je da postoji interes. Thohir nije mogao ne primjetiti da sam milanista, cijeli ured mi je crveno-crn, to se ne može mijenjati.”

POSJETA INTERELLU

Erick Thohir jučer je pronašao vremena i za posjetu mladom pogonu Intera u sportskom centru Giacinto Facchetti, popularnijem kao Interello. Prisustvovao je treninzima raznih uzrasta, razgovarao sa trenerima, te pozdravio sve mladiće. Posebno se zaustavio sa Allievima (kadeti) koji su tijekom vikenda pobijedili Milan, te je čestitao strijelcima. Predsjednik je izrazio želju da njegov Inter bude spoj zvijezda i mladih igrača iz vlastitog pogona: “Ne možemo imati 11 zvijezda na terenu. Zato želim pravi mix. Trenutno mi se jako sviđaju Bardi i M’baye i vjerujem kako uskoro mogu biti dio prve momčadi. Danas sam svima dao do znanja da nije dovoljan samo talent, da se moraju izgraditi karakterno. Rekao sam im kako je Zanetti primjer koji moraju slijediti.” Na kraju posjete spontano se zaorilo: “chi non salta rossonero e”. Uzvik koji očito postaje Thohirov zaštitni znak. Zadovoljan je bio i Roberto Samaden, direktor mladih uzrasta: “Thohir daje ogromnu važnost mladom pogonu i tu je jako sličan Morattiju. Sigurno je kako je prijelaz iz juniora u seniore u velikim talijanskim klubovima još uvijek najčešće gotovo nemoguć. Novi predsjednik ponudio je riješenje da mladi odu na posudbe vani kako bi se brže vratili spremni za prvu momčad.” Predsjednik Thohir danas bi trebao napustiti Milano nakon vrlo intenzivnog tjedna u kojem je, čini se, već napravio jako puno posla i postavio temelje novog Intera.

INTERNAZIONALI

Alvaro Pereira nije igrao za Uruguaj u uzvratnom susretu protiv Jordana, koji su nebesko-plavi mirno priveli kraju s 0:0, nakon što su u prvoj utakmici dobili sa 5:0. Tako je južnoamerička momčad posljednji sudionik SP-a u Brazilu.

NOVA NAGRADA ZA ZANETTIJA

Nakon što je u prošli ponedjeljak primio nagradu “Premio Internazionale Sport e Civilta”, kapetan Intera jučer je u Parmi primio još jedno priznanje za rad njegove udruge “PUPI” – Premio Sport e Solidareta. Tom prigodom Zanetti je rekao: “Hvala svim Talijanima što podržavaju ovaj projekt. Udruga je nastala 2001. u jednoj od najtežih godina za Argentinu u jako siromašnom kvartu blizu Lanusa. Nisam vjerovao da ćemo danas biti na ovoj razini i ova je nagrada jedno veliko priznanje. Jako smo sretni, hvala vam.”

RANOCCHIA KAO MLAD BIO NAPADAČ

Gost emisije Inter Channela InterNOS jučer je bio branič Andrea Ranocchia. Odgovarajući na pitanja gledatelja Inter Channela Ranocchia je otkrio: “U mladim uzrastima sam bio špica, zbog visine. Uvijek sam bio viši od drugih. U Perugiji sam igrao polušpica, a nakon što je nedostajalo nekoliko braniča trener me postavio na to mjesto i u dva dana sam od napadača postao centralni branič.” Želja za ovu sezonu i odgovor na glasine o odlasku: “Ne igramo u Europi zbog čega uštedimo puno energije. Želim osvojiti naslov s Interom i mislim da možemo osvojiti naslov. Svake me godine sele negdje drugdje, a ja sam još uvijek ovdje. Tu želim i ostati.”
Odgovori