full screen background image

Inter D2D – 18.11.2013.

Od danas na stranici www.interclubfedeli.com krećemo s novim člankom, koji se zove Inter D2D (Day to Day ili Dan za Danom)…

Svakog jutra radnog dana pokušati ćemo prenjeti najvažnije vijesti iz Intera od dana prije. Izvor informacija uvijek je isti – za svakog navijača Intera daleko najbolja stranica na Internetu uopće, www.fcinternews.it. Nastojati ćemo izbjegavati vijesti koje su čiste glasine, a to se najčešće odnosi na povezivanje određenih igrača s Interom.

THOHIR U LEGI

Predsjednik Intera Erick Thohir jučer je po prvi put prisustvovao sastanku Lege Calcio gdje su mu dobrodošlicu poželjeli predsjednici ostalih prvoligaša. Izuzetno pozitivno su komentirali pojavu stranog ulagača u talijanskom nogometu.

THOHIR I BRANCA

Tim činom završio je institucionalni program prvog posjeta (Upravni odbor, Appiano Gentile, utakmica s Chiassom, sastanak s gradonačelnikom Milana, Lega Calcio). Nakon toga Thohir je pristupio tehničkom dijelu, sastankom s Marcom Brancom i Pierom Ausiliom gdje se razgovaralo o formiranju momčadi za budućnost.

Branca je nakon sastanka izrazio pozitivno ozračje i duh koji širi uvijek nasmiješeni predsjednik Thohir. Na upit jesu li utvrdili koja pojačanja žele i kada ih žele dovesti Branca je rekao: “Nismo još došli do detalja, ovo je bio prvi sastanak u kojem nam je Thohir objasnio kojom linijom poslovanja želi ići. Još nemamo nikakvih detalja, osim činjenice kako je Thohir oduševljen trenerom Mazzarrijem, kojeg potvrđuje još najmanje tri godine.” Cilj – Liga prvaka 2016.? “Vremenski period je logičan, ali takvi ciljevi su oduvijek u domeni velikih klubova, a Inter to jest.” Kada ćete o detaljima? “Već smo dogovorili sastanak kada predsjednik bude ponovno u Milanu 28. studenog.” Vaša budućnost? “Čini mi se da o tome više razmišljate vi nego ja. Ja razmišljam o poslu dan za danom.”

FINANCIJSKI DIREKTOR

Predsjednik Thohir će posložiti kadar kada se ponovno vrati u Italiju, točno će odrediti tko će što raditi, posebno mijenjati njegovu ulogu u odsustvu. Međutim novi financijski direktor kluba već je poznat. Radi se o dosadašnjem financijskom direktoru DC Uniteda Michaelu Williamsonu koji je već u subotu bio prisutan u Appiano Gentileu.

MAZZARRI

Trener Intera Walter Mazzarri zbog viška slobodnog vremena u pauzi zbog utakmica reprezentacija dao je nekoliko intervjua raznim medijima.

U jednom kaže kako nije imao pojma o Thohiru kada je dogovarao angažman u Interu s dr. Morattijem. S novim vlasnikom međutim odmah se rodio pozitivan feeling. Jeli se Thohiru svidjelo to što je Mazzarri u svakom klubu iza sebe ostavio ne samo sjajne rezultate, već je to napravio uz rezanje troškova. Svaki je klub, za razliku od mnogih trenera koji traže puno investicija kako bi pobjeđivali, ostavio u odličnom financijskom stanju: “Odmah sam se našao s Thohirom, njegove riječi sigurno gode i ako me pita za produženje ugovora odmah ću pristati. Što se tiče rezanja troškova to je najlakše napraviti smanjenjem broja igrača u klubu. Netko me kritizira što želim raditi s maksimalno 25 igrača, ali to nije beneficija samo za trenera, već i financijska beneficija za klub.” Jeli moguće do Scudetta i Lige prvaka? “Finale LP 2016. je u Milanu. Ako sve bude išlo kako treba zašto ne… U Napoliju sam radio četiri godine i došli smo do nivoa koji taj klub nije vidio par desetljeća. Ako budemo dobro radili to će biti cilj. Scudetto? Idemo utakmicu po utakmicu, ima klubova koji su ispred nas i koji su sigurno veći favoriti, ali ljepota nogometa je upravo u tome da se svašta može dogoditi. Istina je da nikada nisam osvojio prvo mjesto, ali s obzirom na momčadi koje sam trenirao i ja sam osvojio poneki Scudetto.”

JOŠ JEDAN INTERVJU PREDSJEDNIKA

Prije odlaska kući u Indoneziju predsjednik Thohir je dao još jedan intervju, Mediasetu. U emisiji “Tiki-taka, nogomet je naša igra” potvrdio je kako mu jedan od sinova navija za Juventus: “Istina, ali brzo ćemo ga preobratiti.” Na upit o šali oko dovođenja Messija odgovara: “Jako bih ga želio u Interu, ali mi ovdje gradimo sistem. Svi zajedno ćemo raditi na programiranju budućnosti kluba. Cilj je Liga prvaka 2016., jer se finale igra ovdje u Milanu (UEFA opovrgnula da je to konačna odluka).” Na upit o velikim gubicima i stadionu kao izlasku iz takve situacije: “Radit ćemo na povećanju dobiti, imamo veliki potencijal, tražit ćemo zaradu na azijskom i američkom tržištu. Zatim ćemo se posvetiti rezanju troškova. Primjerice okretanje našem mladom pogonu, imamo čak 27 naših igrača koji su na posudbama. Rano je govoriti o stadionu, ali da, to je cilj. Razgovaramo i o siječanjskom prijelaznom roku, ali ne žuri nam se toliko. Bitno je da smo slijedeće tri godine svi na istom putu.
3 thoughts on “Inter D2D – 18.11.2013.

Odgovori