full screen background image

Zanetti: Tardelli najgori trener Intera

Javier Zanetti se osvrnuo na prethodnih 18 godina koje je proveo u Milanu i pričao o trenerima koji su prošli kroz klub za to vrijeme.

Javier Zanetti stigao je u Inter iz Milana davne 1995. godine. Za 18 godina nastupio je preko 600 puta za „Nerazurre“ i predstavlja pravu ikonu kluba.

Zanetti uskoro izdaje svoju autobiografiju u kojoj se, između ostalog, dotakao i svih trenera koji su prošli kroz Inter za tih 18 godina.

„Mancini nas je doveo na vrh Serie A, odradio je sjajan posao. Napravio je od nas pobjednike i njegova uloga je značajna i u uspjesima koje smo imali sa Mourinhom.“ – tvrdi Zanetti.

Argentinac je zatim istakao da je Jose Mourinho svakako najbolji trener koji je vodio klub:

„Mourinho je rođeni pobjednik. U sezoni kada smo osvojili Ligu Prvaka bili smo pred eliminacijom u Kijevu, gubili smo 1:0 na poluvremenu u Kijevu.

U svlačionici nam je rekao da vjeruje u nas, da možemo do pobjede, i da ćemo napasti od prvog minuta drugog poluvremena. Kada smo izašli na teren osjećali smo da će biti tako, i bili smo u pravu“.

Zanetti se zatim osvrnuo i na one koji nisu imali tako dobre rezultate:

„Lippiju je Moratti dao odriješene ruke i dosta novca za transfere. Nije ispalo kako treba, imali smo prosječnu sezonu i on je otišao.

Hector Kuper je odličan trener, žao mi je što je iz Intera otišao kao gubitnik, falilo nam je tako malo da osvojimo Scudetto sa njim. To ga je i uništilo, kasnije više to nije bio isti čovjek, vrhunski trener. Nadam se da će imati priliku da se vrati na veliku scenu.

Ako bih morao da izaberem najgoreg, to bi bio Marko Tardelli. Imali smo očajnu godinu sa njim, izgubili smo derbi 6:0. Nije imao ni rezultate, a ni naklonost igrača, jednostavno nismo dobro funkcionirali sa njim.“

Izvor: Sportske.net
One thought on “Zanetti: Tardelli najgori trener Intera

Odgovori