full screen background image

Otkaz Stramaccioniju

Predsjednik Intera Massimo Moratti jutros je došao u sjedište svoje tvrtke Saras, ali ovaj put novinarima nije dao nikakve izjave…

Svi mediji u Italiji prenose kako je čelnik nerazzurra donio odluku da smijeni trenera Andreu Stramaccionija, ali je ne želi javno objaviti dok to ne obznani mladom strategu u četiri oka. Stramaccioni je u Covercianu gdje završava Masters trenerski tečaj, a prema pričama ponudio se da napusti Coverciano i dođe u Milano. Moratti ga je navodno u tome spriječio. Jučer je rekao novinarima kako je smirio Stramaccionija koji je bio jako zabrinut, ali da nitko ne zna što razmišlja napraviti.

Prema novinarima priča je sasvim jasna: otkaz Stramaccioniju i objava angažmana Waltera Mazzarrija. Mediji pišu i kako su kontaktirani još i Laurent Blanc i Siniša Mihajlović, a Moratti je navodno izravno razgovarao i sa Robertom Mancinijem. Međutim, prioritet je Mazzarri.

Nagađa se jeli to osobni izbor Morattija ili bi angažman Mazzarrija najviše privukao nove ulagače u klub koji bi onda pomogli pojačati momčad za novog trenera.

Mediji uživo prate razvoj događaja i navode kako će se sve službeno znati u sljedećih par dana, ali ne isključuju mogućnost da objava izađe već danas.
6 thoughts on “Otkaz Stramaccioniju

 1. interista92

  Jedva čekam da pročitam da je Stramaćoni i službeno dobio otkaz.

  Morati mu ga bez razmišljanja što prije treba uručiti, a onda bez žurbe i polako razmisliti o novom treneru.

  Trenutno je na stanju nekoliko dobrih trenera bez ugovora: Macari, Manćini, Murinjo, Blan. Od te četvorice ja bi najviše volio da nam se vrati Murinjo, al najvjerovatnije da od toga nema ništa, on će u Čelsi. Tako da mislim da je Macari naš trener 99%.

  Forza Inter Per Sempre !

 2. nraguz

  OK, ali što ti misliš o Mazzarriju?

  Meni se recimo sviđa što izvuče dosta iz onoga što ima, ali njegov nogomet se ne sviđa mojim očima. Isto tako, nikada nije vodio klub Interovog ranga, što je vrlo bitno. I sam Moratti je to jutros izjavio kada su ga pitali za Mazzarrija (“Svi su oni odlični treneri, ali treba ih vidjeti u Interu”).

  Nisam baš oduševljen, ali sve je bolje od Strame. Meni ne bi bio loš ni povratak Mancinija, iako mi je gadan lik. No njegov nogomet mi je lijep za gledat, a čovjek je rođeni pobjednik. Uostalom, i kao igrač i kao trener je pobjeđivao gdje god je bio.

 3. interista92

  Macari uvijek želi da ima potpunu kontrolu nad timom u kojem je trener, i zato se Morati još uvijek dvoumi oko njega. Njegov uslov da preuzme Inter je da ima potpunu kontrolu nad transferima, taktikom, igračima, itd. To nije bio slučaj sa Leonardom, Gasperinijem, Ranijerijem i Stramaćonijem. Isto tako radi i Murinjo, nikome neda da mu se mješa u posao, i to je po meni pozitivna stvar.

  Jedino što mi se ne sviđa kod Macarija je to što igra sa 3 igrača u zadnjoj liniji, nisam ljubitelj te formacije, ali ako se desi da dovedemo jednog-dvojicu vrhunskih štopera, onda ok. Jer za igru sa 3 igrača u zadnjoj liniji moraš imati odbranu armirani beton.

  Macari je dobar stručnjak, dokazao je u Napoliju kroz ove 4 sezone da zna napraviti pitu od govana, nećemo fuliti ako ga dovedemo, siguran sam.

 4. Ivan

  Stramaccioni je podbacio debel, no nijedan mladi neiskusni trener s ovom ekipom ne bi požnjeo velike uspijehe, eventualno plasman u Ligu UEFE. Možemo mi dovesti kojeg god trenera od gore navedenih ali dok se ne promjene Branca i Ausilio ništa od sklapanja dobre ekipe. Mazari je dobar trener, a da li je vrhunski to ćemo tek vidjeti. Napoli je uz Juventus igrački najjača ekipa Italije, jedino imaju tanju klupu od Juventusa,a nije im bađ prijetio ozbiljno u zadnje dvije godine. Što se tiče naših braniča za trojicu u obrani ili četvoricu treba nam jedan vrhunski stoper i dalo bi se to sklepat, netko umjesto Samuela. Problrm je veza, krila i napad veći nego sama obrana.

 5. nraguz

  Na fcinternews.it sam pročitao jednu odličnu prognozu jednog od naših navijača u vezi Mazzarrija.

  Negativno:
  1) obrana s 3 – onako kako on igra u Interu nikada ne može proći. Jer Strama je u biti koristio 5.
  2) Igra koja zahtijeva puno trke: u Interu trče samo Gargano i Palacio
  3) nedostatak alternative – svaki put kada je mijenjao formaciju ili igrače gubio je utakmicu
  4) Cavani – bez njega mnoge utakmice ne bi dobio
  5) Tko ga bira? – Moratti želi Stramu, ali ako ga cijeli svijet pritišće mora mijenjati. Ako Mazzarri nije Morattijev osobni izbor neće dugo trajati.

  Pozitivno
  1) nema Europe – Mazzarri je najviše od svih ignorirao EL, a ove godine se može posvetiti isključivo prvenstvu
  2) pojačanja – ako dovedemo igrače poput Kovačića Mazzarri ih sigurno zna naučiti igrati nogomet
  3) atmosfera u klubu – ne može biti gore od ove sezone

Odgovori