full screen background image

Inter – Povratak na staro…

Da je Andrea Stramaccioni najveći problem Intera već smo pisali, a ova sezona je rekordna za milanski klub i na njihovu sreću sinoć je završena…
Inter je 4. studenog dobio Juventus u Torinu i prekinuo dugu seriju najvećeg rivala bez poraza. Tada su stigli na samo dva boda od “Bianconera”. Šest mjeseci kasnije prvenstvo završavaju na 9. mjestu, a od prvaka imaju 33 boda manje.

Moratti je klupu pred kraj prošle sezone povjerio Stramaccioniju želeći da prekine posrtanje kluba nakon odlaska Josea Mourinha, međutim, ispostavilo se da je u pitanju harakiri.

O Andrei Stramaccioniju već smo pisali, tada je bilo priča da mu je potrebno vrijeme.

Inter je sezonu završio kao deveti, eliminirani su u polufinalu kupa, nisu se proslavili u LE, mada su naletjeli na objektivno kvalitetniji Tottenham.

Ove godine u prvenstvu su izgubiili 16 mečeva, postavili su rekord u broju poraza na Meazzi – izgubili su čak 7 utakmica pred svojim navijačima. I oni su digli ruke, nakon protesta, žaljenja za Muurinhom, pitanja za predsjednika Morattija, sinoć je stadion djelovao tužno, tužnije i od Handanovića koji je bio kao glineni golub pred nekadašnjim suigračima iz Udinesea.

Inter je primio 57 golova, više nego što je dao, samo šest momčadi u ligi su izgubili više utakmica.

Alibi mogu da budu ozljede, međutim, ne za sve mečeve, tim prije što je Interov pad počeo još jesenas nakon te briljantne pobjede nad Juventusom. Razbili su najbolji tim lige, a onda gubili od mnogo slabijih.

Stramaccioni je krivio sreću, sudije, nalazio opravdanja, ali čini se da je i Morattiju prekipjelo. Ni gazda sinoć, zbog bolesti, nije bio na stadionu, navijači traže da reagira, nad Stramaccionijem je sjena Waltera Mazzarrija.

Može li do juče trener Napolija da prekine strašan pad koji je počeo 2010. nakon najuspješnije sezone u povijesti? Inter se vratio tamo gdje je bio pre calciopolija, u sjenu daleko od ozbiljnih stvari, sa jednom razlikom, čini se da Moratti nije više spreman ulagati ogroman novac.

Ljeto bi moglo da pruži neke odgovore…

Izvor: Sportske.net
2 thoughts on “Inter – Povratak na staro…

Odgovori