full screen background image

Mourinho: Važno je ne izgubiti čovjeka

Jose Mourinho uoči utakmice Inter – Palermo održao je konferenciju za medije. Konferencija je imala praktički samo tri teme: potres u Abruzzu, Adriano i borba za naslov.

O potresu: U ovim trenucima moramo biti svi kao jedno. Danas ne postoje rivaliteti i negativni osjećaji među nama. Sada smo uz žrtve ovog strašnog događaja, posebno s njihovim obiteljima i prijateljima. Život ide dalje kako za nas tako i za njih, ali ovo će nam ostati zauvijek u sjećanjima. Ova solidarnost ne smije prestati za dva dana ili dva tjedna, već se mora nastaviti još dugo. Inter preko Inter Clubova radi izravno kako bi pomogao stradalima, a mi treneri i igrači radimo nešto osobno kako bismo pomogli. To je pitanje srca, ne reklame. I druge momčadi rade isto i nie potrebno više ništa dodavati.

O Adrianu: Ne želim o tome puno pričati. Inter je napravio sve kako bi mu pomogao i prije mog dolaska. Ja sam mu pokušavao pomoći otkad sam stigao kao trener i kao osoba. Predsjednik mu je pokušavao pomoći kao predsjednik i kao osoba. Igrači su mu pokušavali pomoći kao suigrači i kao prijatelji. Sada je samo važno da je on sretan. Može se izgubiti igrača, nogometaša, ali čovjeka nikako. Ako je on sretan bez nogometa, savršeno.

O naslovu i Palermu: nedostaje nam još 15 bodova, nije bitno kako doći do njih. Imamo četiri utakmice kod kuće gdje moramo uzeti 12 bodova. Navijači mogu biti naš 12 igrač. Ako budemo igrali s 12 igrača lakše ćemo doći do pobjeda kod kuće, a onda moramo dobiti samo jednu u gostima. Ne smijemo se opustiti zbog ove prednosti. Potrebna nam je kolektivna koncentracija. Palermo je opasna momčad, bori se za Europu. Varaju se oni koji misle da će Palermo doći u Milano kako bi gledali Intera kako igra, da bi nam prepustili loptu. Ballardinijeva momčad je u formi, igra odlično i moramo biti maksimalno koncentrirani.
Odgovori