full screen background image

Zanetti: Želim bar još jednom zaigrati pred svojim navijačima

Kapetan Intera Javier Zanetti telefonski se u 13 sati izravno javio u dnevnik službenog Interovog TV kanal Inter Channel…

Mnogobrojne poruke navijača i dokaz poštovanja od svih nakon druge ozbiljnije ozljede u tvojoj karijeri?

Da, znam. Zahvaljujem svim našim navijačima, mojim kolegama i svima koji su uz mene u ovim trenucima. Ovakve su stvari dio našeg posla. Nakon operacije odmah ću razmišljati o rehabilitaciji i povratku na teren. U mojoj glavi je takvo uvjerenje, sve ću raditi mirno kako bih se potpuno zaliječio i bio spreman na bilo kakav rasplet.

Sinoć si rekao da si osjetio strašnu bol. Što si promislio u tom trenutku?

Odmah sam znao da je ozbiljno i da bi mogla biti tetiva. Dogodilo se, nije to bio sretan dan. Ali ponavljam, to je dio mog posla, a meni se dogodilo sa 40 godina. Srećom, nije mi se dogodilo nikada prije.

Što kažeš onima koji kažu da se uz ovakvu ozljedu igrač od 40 godina teško može vratiti nogometu?

Svak ima svoje mišljenje. Moja je namjera dobro se oporaviti i onda napraviti rehabilitaciju sa medicinskim osobljem koje je u Interu jedno od naboljih na svijetu. Kada budem potpuno spreman vratit ću se igranju. Želim, nakon ovakve karijere zaigrati bar još jednom pred svojim navijačima. A nadam se da će to biti više od jednom.

Svi suigrači su bili šokirani, jesi li im rekao nešto posebno?

Svi su pokazali veliki afekt i bili su nadasve žalosni zbog ozljede. Hvala im svima, ali sada moramo biti bliski s onima koji će igrati ovaj posljednji dio sezone. Neće biti lako, jer nas nema. Oni imaju potrebu naše podrške, a ja sada postajem jedan od navijača koji će ih bodriti u ostvarenju plasmana u Europa ligu.

Puno poruka stiže i iz protivničkih tabora. Jesu li to trenuci u kojima shvaćaš što si napravio u svojoj karijeri?

Da, to mi se čini najvažnije. Čini mi se da svi cijene ono što sam napravio u karijeri, moje ponašanje na i van terena. Ovo poštovanje čitavog sportskog svijeta mi je iznimno drago.

Ovaj tjedan na Inter Channelu ćemo potpuno posvetiti tebi. Pustiti ćemo sve utakmice u kojima si postigao pogodak. Ti nam reci od koje bi volio da počnemo?

Finale u Parizu, moj prvi trofej i jako važan gol. A onda vi birajte dalje, nema puno mojih golova, ali su svi lijepi i važni. Hvala vam na posveti i afektu od svih vas i svih navijača Intera koji su me primili kao sina od prvog dana.
4 thoughts on “Zanetti: Želim bar još jednom zaigrati pred svojim navijačima

  1. stefke25

    Da li ste primjetili da je ovo vec 20. Igrac intera koji se
    Ozlijedio ove sezone…. stankovicu je takodjer otisla tetiva.
    Sad i zanettiju…. nesto ne stima sa kondicijskim trenerima.
    Sve igrace su nam ozlijedili

Odgovori