full screen background image

Stramaccioni: Izgubili smo svjetlo

Nakon poraza Intera u Palermu u 34. kolu Serie A izjave su dali Ricky Alvarez, Cicero Jonathan, Andrea Ranocchia i Andrea Stramaccioni…

Alvarez: Imao sam sjajnu priliku, ali došla mi je na desnu nogu i promašio sam. Žao mi je, jer smo mogli izjednačiti, bilo bi bolje svakako. Žao mi je zbog suigrača, ali moramo dignuti glavu i odigrati maksimalno preostale četiri utakmice. Forsirao sam šut izvana? Jesam, jer kada se obrana zatvori, kao Palermova moraš pokušati udarcima izvana. Moja uloga? U ovim utakmicama igramo gdje nas trener stavi, imamo previše ozljeđenih i moramo dati sve od sebe na bilo kojoj poziciji. Zanetti? Nije ga ugodno vidjeti onako, ali neću komentirati dok ne dođu službeni liječnički nalazi.

Jonathan: Momčad je igrala dobro prvo poluvrijeme, imali smo posjed iako nismo imali puno prilika. Oni su svi bili iza lopte i iz jedinog udarca su zabili gol. Šteta, ali moramo se već okrenuti sljedećoj utakmici. Zanetti? Mislio sam da će se vratiti na teren. Kada sam vidio da se ne vraća shvatio sam da je ozbiljno. On nam je jako bitan, nadam se da nije ništa ozbiljno.

Ranocchia: Čast je bila nositi kapetansku traku. Ali na stranu to, zaista smo ukleti: gubimo jednog igrača po utakmici u prosjeku. Shrvani smo zbog Pupija, on je svjetlo ovog kluba. Nedostaju četiri utakmice i moramo dati sve od sebe i zbog njega. Danas smo imali par prilika, ali nije bilo dobro. Nema nas, ako ostane ovako protiv Napolija će nas biti točno osam iz prve momčadi. A čekaju nas teške i zato lijepe utakmice za igrati. Statični kod gola? Ne znam, ja sam vidio loptu i krenuo, nisam čuo zvižduk. Protiv nesreće treba biti čvrst i dati još više. Moramo izvući sve što imamo u preostale četiri utakmice.

Stramaccioni: Otišla je Ahilova tetiva lijevog stopala, ružna ozljeda. Nije nam trebala njegova ozljeda, on je naše svjetlo. Izgubiti njega u ovako teškom periodu je težak udarac. Primili smo gol nakon naše greške. Nakon toga smo pokušavali zabiti, ali nismo uspjeli. Momci su dali sve od sebe. Mnogi su se žrtvovali ove sezone i sada to plaćamo. Forte i Garritano su dali maksimum. Da je Alvarez pogodio možda bismo analizirali drugu utakmicu. Sada ostaju četiri utakmice sa izravnim konkurentima. Rekonstrukcija? To je na upravi, na predsjedniku, moje je da radim na terenu, a tu ćemo dati sve. Ja ne mogu pričati o budućnosti. Ima onih koji misle o pojačanjima i znaju što ja želim. Mi sada mislimo poginuti na terenu.
Odgovori