full screen background image

Moratti: I Mourinho se čudio kako izdržavam

Predsjednik Intera Massimo Moratti jučer je po izlasku iz Sarasa dao intervju okupljenim novinarima…

Što se događa s Interom?

Iskreno, jučer smo svi očekivali pozitivan rezultat. Bilo bi dovoljno i neriješeno, samo ne poraz. No nije bilo tako i trebamo se trgnuti. Ovo je aktivnost u kojoj nastupaš svako tri dana i ne smiješ si dopustiti predaju. Moraš se vratiti sa svom pažnjom, bez obzira na to koliko se svaki igrač potrošio.

Potvrđujete li bezuvjetno povjerenje u Stramaccionija kao nedavno, bez obzira kako će završiti sezona?

Igramo jako teško prvenstvo, čak dramatično s obzirom na ozljede. Ne preostaje mi stoga nego da ga podržavam kako bi izmislio nešto što se čak niti ne može više izmisliti, ali uz malo mašte i sreće se može okrenuti u pozitivan smjer.

Srijeda je posljednja šansa da se nešto ulovi?

Relativno je to, jer nije finale. Ali da bismo u nečemu napredovali, to da. Stramaccioni će napraviti sve što može, igrači će dati sve od sebe, tu nema dvojbe.

Nakon sudačkih pogrešaka sjetite li se Mourinha koji vam je rekao: “Sve će vam naplatiti”?

Mourinho mi je rekao i: “Kako možete ostati tu, svi su protiv vas. Ja odlazim jer je neizdrživo, preteško je ovo iskustvo za mene” – ali ja sam mu rekao kako je upravo to ljepota Intera, iako je i on sam to već znao. No jučerašnja pogreška mi se uistinu učinila samo to. Pinilla je napravio sve da tako izgleda. Sigurno da je odluka promijenila utakmicu, jer se radilo o prvom golu. No Inter mora biti ponosan, i ako to ima onda je superioran. No puno puta ne možeš uspjeti, jer nemaš igrače na raspolaganju. Jučer se ozljedio Gargano i momčad više nema iste mogućnosti i karakteristike da se suprostavi protivniku.

Ušli su strani investitori u Saras, hoće li imati veze i u Interu?

Ne, ovi su samo za Saras.

Jeste li optimisti za Kup, bez obzira na ozljede?

Moramo biti. Postoje amaterske momčadi koje osvajaju Kup, pa stoga i mi čak s rezervama možemo isto.

Alvarez može biti budućnost?

Ako ništa sada je dobar, gledamo ga u sadašnjosti u kojoj mora izboriti budućnost.

Može li biti ključan protiv Rome?

Nadam se.

Jeli bilo gorih perioda od ovog?

Gorih… ovisi i kako gledaš na njih. U ovom je činjenica da ne znaš za što se uhvatiti. Nemaš igrače za koje bi rekao da treba promijeniti, a trener nema s čim raditi pa ne možeš reći niti da je do njega. Možeš se samo nadati da oni koji igraju daju sve od sebe i da imaju sreće.

Što ćete reći Stramaccioniju i igračima uoči polufinala Kupa?

Puno puta pričam s njima. Oni znaju kako se osjećam i koja im je dužnost. Pričamo o ozbiljnim ljudima, znaju dobro što moraju napraviti.

Zar sve ozljede mišića nisu plod priprema?

Moramo sve provjeriti, puno stvari moramo provjeriti.
3 thoughts on “Moratti: I Mourinho se čudio kako izdržavam

  1. Djorkaeff

    izjava “bilo bi dovoljno i neriješeno samo ne poraz” i to za utakmicu za cagliariem dovoljno govori o tome kolike su ambicije kluba u ovoj sezoni i da nas samo “zavlače” sa postavljenim ciljevima, znajući od početka da su neostvarivi. E sad, koji su pravi razlozi meni više nije jasno…

Odgovori