full screen background image

Stramaccioni: Danas je stigao i rezultat

Nakon pobjede Intera nad Sampdorijom u nadoknadi 29. kola Serie A izjave su dali Rodrigo Palacio, Mateo Kovačić, Samir Handanović, Alvaro Pereira, Javier Zanetti, Juan Jesus i Andrea Stramaccioni…

Palacio: Bilo je važno vratiti se pobjedi u ovom teškom periodu. Ova pobjeda nam pomaže i vraća samopouzdanje, sada moramo naći način da ovako nastavimo. Ja spasitelj? Ja zabijam jer sam napadač. Popravljamo se i to se vidi u posljednjim utakmicama.

Kovačić: Bilo je teško kontrolirati utakmicu u veznom redu. Ali osvojili smo tri boda što je najvažnije. Sretan sam što sam došao ovdje, ali još se moram prilagoditi i onda ću biti još bolji. Moram još više raditi i nastaviti s napretkom.

Handanović: Odigrali smo dobro, malo smo patili u drugom poluvremenu, ali dobro smo se branili i održali pozitivan rezultat. Kada pobijediš sve se čini na mjestu, ali moramo raditi na nekim stvarima. Danas je bila bitna pobjeda i sretni smo zbog tri boda.

Pereira: Teren je bio težak, suh sa visokom travom. Nije bilo lako igrati, ali srećom smo pobijedili. Za mene je važan kontinuitet. Ja uvijek želim biti bolji, čak i kada utakmica ne ide u željenom smjeru. Danas je bilo bitno dobiti nakon poraza u subotu. Palacio? Sjajna sezona, samo da tako nastavi do kraja. Svi ćemo mu pomoći.

Zanetti: Znali smo koliko je važna ova pobjeda, bodovi su bili bitni da bismo ostali u igri s onima ispred nas. Znali smo se braniti, a Rodrigo se pobrinuo za tri boda. Njegova tajna? Repić. Šalim se, sjajan je igrač. Kovačić? Bio je odličan kao i Pereira i cijela momčad.

Juan Jesus: Sretan sam zbog ekipe, ostvarili smo veliku pobjedu i zaista sam zadovoljan. Bilo mi je žao što ne igram protiv Juventusa, jer uvijek želim pomagati momčadi. Svlačionica je mirna, odlična smo ekipa, momčad sastavljena od prijatelja.

Stramaccioni: Danas je bilo bitno dobiti, momci su to znali. Nakon Tottenhama i Juventusa gdje smo pokazali napredak u igri bilo je vrijeme da isto napravimo na planu rezultata. Sada je važno dobiti kontinuitet. Palacio? Prvo ime koje sam spomenuo predsjedniku, a njegov učinak je dvostruk od ozljede Milita, jer postao je vođa ove momčadi. Icardi? Bio je odličan, sigurno najveća mlada perspektiva našeg prvenstva. Silvestre? Bio je jako dobar, ušao je u najboljem Sampdorijinom trenutku i bio odličan. Samuela nismo koristili, jer je bitno pažljivo rukovoditi momčadi, a tri su utakmice jedna za drugom. Kovačić i Guarin? Kovačić je režiser kojeg sam tražio, igrač vrhunske razine, sjajna kupovina Intera. Ne igra više naprijed jer ja ga želim kao režisera, ali kada sam ga stavio naprijed nakon ulaska Kuzmanovića bio je jednako dobar. No Interu sada treba režiser igre. Guarin je bio zadovoljavajuć. Bilo je bitno danas ne primiti gol, pobjeda je znak pronađenog samopouzdanja. Pišu da imam devet utakmica da uvjerim predsjednika? Potrebno je 38 utakmica za uvjeriti predsjednika.
Odgovori