full screen background image

Vidi li se uistinu svjetlo na kraju tunela?

Vidi li se uistinu svjetlo na kraju tunela?

Nije kraj sezone, a nije niti presjek polusezone. Ali jučerašnji intervju predsjednika Intera vrijedan je reakcije…

Massimo Moratti relativno je izravan čovjek. Uvijek dostupan novinarima, tradicionalno srdačan nakon svake utakmice. Jučer je pak bio isti takav, ali njegove ekspresije išle su u drugačijem smjeru od običnog. Pričaju oni koji su ga intervjuirali, kako je rijetko kad, ako uopće ikada, bio tako negativan. Već u subotu, na Interov rođendan počeo je slati otrovne strelice riječima kako klubu treba više interista. Naglasio je kako i klub snosi odgovornost što igrači ne igraju dobro, s jasnom referencom na proteklih nekoliko prijelaznih rokova i rad sportskog odjela kluba. Jučer je dodao kako je ozbiljan problem baciti cijelo poluvrijeme jedne nogometne utakmice, od dva na raspolaganju, u zaborav. Jasna poruka Strami! Kako se nešto kuha potvrđuje i otkriće La Gazzette dello Sport. Naime, nakon poraza u Firenzi Stramaccioni je dobio ultimatum – poraz u Cluju i Inter do kraja sezone vode Baresi i Figo. Strama se izvukao s 0:3 u Rumunjskoj i priča je zataškana. Do jučer.

Zasada sve ostaje isto, s još nekom nadom da se može uhvatiti vlak koji vodi u Ligu prvaka. A nakon sezone predsjednik se, prema svim naznakama, osobno vraća u lokomotivu. Već se priča kako će Brancu zamijeniti Leonardo koji bi dobio iste ovlasti, odnosno ulogu kao Galliani u Milanu. To dakako otvara prostor povratku dokazanog interiste, vrste čovjeka kakvu je Moratti prizvao u subotu – Lele Orialija. Glavni favorit za Stramaccionijevo mjesto zasada je Walter Mazzarri. Ima nešto u tome, jer je navodno Napoli već kontaktirao Bologninog Piolija. Naravno karusel imena nastavlja se Blancom, Zengom, a siguran sam kako će se uskoro pojaviti desetak novih imena. Ono bitno ostaje… Promjena će se gotovo sigurno dogoditi. Čak i generalni direktor Fassone, doveden ove sezone iz Juventusa visi, jer trebao je dovršiti posao s Kinezima, a nije uspio… Morattiju to nije dobro sjelo, jer stadion i dalje čeka, a primarna je želja presidentea (navodno je odabrana i lokacija u San Donatu, jugoistočnom dijelu Milana).

Sve to zvuči sjajno, budi entuzijazam kod navijača, ali postavlja se pitanje koliko ćemo još godina izgubiti dok se nova uprava i trener ne poslože. Jer sumnjam da će kod Mazzarrija ili nekog novog biti mjesta za Schelotta, Pereiru, Jonathana…, a upitno je i što će svi oni misliti o Laxaltu, Andreolliju, Campagnaru, Icardiju i Botti. A novaca, bez obzira na predsjednikovu želju nema. Pogotovo ako doživimo kolaps neplasmana u Ligu prvaka. Ipak, osobno mislim da je sve od ovoga sada bolje, jer što se tiče igre i perspektive za razvoj iste dotaknuli smo dno dna. Sa Stramaccionijem ili bez njega… Svejedno, nešto mijenjati moramo i nadam se da će predsjednik zadržati misao iz jučerašnjeg intervjua i da će netko za ove dvije jalove sezone odgovarati.
10 thoughts on “Vidi li se uistinu svjetlo na kraju tunela?

 1. nraguz

  Ako želi interiste onda bi sve trebalo biti jasno… Sportski direktor Oriali, a trener Zenga. Iako nije baš vjerovatno da bude tako, to bi bio doslovno Interizam. I Zanetti na mjesto Fassonea kao glavni direktor.

 2. nerazzurri

  Bilo bi ekstra rjesenje kombinacija leonarda i Oriali, dok za trenera smatram da moramo dovesti malo iskusnijeg talijana tipa Mazzari, Spaletti, Prandelli…to su provjerena imena..

 3. Maverick

  Ne bi htio Mazzarija prvenstveno jer mi se ne svidja njegov sistem s trojicom od iza, ali kad sam danas procitao da je Mihajlovic jedan od ozbiljnijih kandidata, molim se da dodje Mazzari.

 4. kico

  Lijepo receno samo iz ovog teksta vidim da se većina vas opredjelilo za Mazzarija ili je bar vasa zelja,no za mene je MAZZARI NAJNEPOZELJNIJA OSOBA u ovom trenutku iz vise razloga….smatram da je u rangu Gasperinija…drugo kurci se jer ima Cavanija ili prije Lavezzija i misliti da ce igrati kao sa Napolijem je greska Inter nema kvalitte za to cak ni sa “pojacanjima ” koje je doveo….Simeone Blanc,Lucescu,Spaletti su pravi i provjereni treneri….

 5. nraguz

  kico, nije se većina nas opredjelila za Mazzarrija, već novine o tome pišu i daju kao najvjerovatniju opciju. A osobno moram priznati da se ni meni to baš ne sviđa. Ja definitivno ne želim vidjeti Mihajlovića, a ne bih ni Lucescua, možda ni Blanca ni Zengu. Simeone i Spalletti da.

 6. Augment

  Blanca za trenera.. ne znam sta se tu ima razmisljati uopce???
  Diego Simeone mi je sumnjiv. Falkaao je taj koji ga gura maksimalno.
  Od ostalih one koje bih ja licno zelio su Zenga i Roberto Baggio. Mozda i obojicu zajedno

 7. herrera

  Sve je to prasina u oci…to je trebao odma uradit nakon murinjovog odlaska…nece se nista bitnije promijenit, mislim hoce bit promjena al ako ovako bude pogadjao sa ljudima u klubu tesko interu

Odgovori