full screen background image
Search
Thursday 23 September 2021
  • :
  • :

Stramaccioni: Igramo protiv Tottenhama, ne protiv Balea

Uoči prve utakmice osmine finala Europske lige između Tottenhama i Intera press konferenciju su održali Juan Jesus i Andrea Stramaccioni…

JUAN JESUS

Reakcija nakon pogreške u Cataniji je bila sjajna, i trener te pohvalio?

Prvi sam koji se ljuti kada pogriješim, a drugo je poluvrijeme bilo važno jer smo znali reagirati i popraviti neke stvari. Prvi sam put igrao desno, ali to nije bitno, jer želim pomoći Interu bilo gdje na terenu.

Bojite li se Balea?

Strašan igrač koji je u sjajnoj formi, ali mi se ne bojimo nikoga. Želimo nametnuti našu igru i mislimo da ćemo uspjeti.

Koliko se osjeti izostanak Samuela?

Za nas je jako važan, a posebno za mene. Kada sam došao pomogao mi je u mnogim stvarima. Nadamo se da će se brzo vratiti i nastaviti raditi ono što je i dosada radio.

Kakva je tvoja ocjena prve godine u Interu?

Učim nove stvari svaki dan. Moram još puno napredovati, shvatiti sve što od mene traži trener. Srećom ima još puno vremena preda mnom. Tri ili četiri u liniji? Nije bitno, moramo igrati onako kako od nas traži trener.

STRAMACCIONI

Kakvi ste uoči ove utakmice?

Trenutno si ne možemo priuštiti riskirati one koji nisu u top formi. Stoga je s nama šest igrača Primavere.

Koliko je ovaj Inter drugačiji od Benitezovog?

Ove smo godine započeli proces renovacije nakon ciklusa u kojem smo osvojili sve što se moglo. Predsjednik Moratti se stavio kako bi započeo novi ciklus. Ove godine imamo miks iskustva i mladih igrača koji će biti budućnost Intera. Stoga kada pogledamo ukupnu sliku i probleme koje smo dosada imali projekt ide uspješno naprijed i sutrašnja je utakmica jako važna u tom pogledu.

Cassano je s momčadi, jeli riješen problem?

Tu je, pozvan je i trenira s nama. Sutra će sigurno igrati, ne znam samo od početka ili će ući. Nema problema.

Costacurta je rekao kako je Tottenham najbolje fizički pripremljena ekipa na svijetu trenutno? Brine li te Bale?

Ja ne mislim samo da su odlični fizički, već igraju odličan nogomet. Iako imaju odličnu bazu vidi se i ruka Villas-Boasa. Njegova je zasluga napredak ove momčadi. Bale postaje jedan od najkompletnijih igrača svijeta, jer osim svojih vještina počeo je rješavati utakmice sam. To razlikuje dobrog od vrhunskog igrača.

Postoji li psihička barijera u vezi Balea?

I mi imamo igračine. Poštujemo Balea, ali i Lennona, Defoea i ostale velikane Tottenhama. Ali i Inter ima svoje velikane i siguran sam kako nas Tottenham poštuje. Ali ne bojimo se nikoga.

Postoji li plan kako zaustaviti Balea?

Treba biti pažljiv, jer nemamo trenutno puno alternative. Međutim ovo je utakmica Tottenham-Inter, a ne Bale-Inter. Stoga moramo biti oprezni s njim, ali i s drugim njihovim igračima.

Vi i Villas-Boas ste među najperspektivnijim trenerima Europe?

Andre je već dokazao svoje kvalitete, primjer je svim mladim trenerima Europe. Imao je sreću učiti od Mourinha i već se dokazati u Portu i Londonu. Želim mu da nastavi ovako.

Imaš otvoren račun s Tottenhamom iz NGS-a?

Finih 7:1 tada… (smijeh) To je ružna uspomena, ali i lijepa, jer smo u drugoj utakmici dobili, a na kraju osvojili naslov na istom terenu tog teškog poraza. Sutra je druga priča, moramo odigrati odlično jer je Tottenham momčad Premier lige u najboljoj formi, imaju 13 ili 14 uzastopnih pozitivnih rezultata. Nije alibi, a mi ćemo biti motiviraniji zbog izostanaka. Izvući ćemo kvalitetu.

Jeli reakcija u Cataniji vodilja?

To je bila instinktivna reakcija. Od kada smo ostali bez Milita razvili smo se u igri s jednom špicom, osim u Firenzi. Sutra će biti drugačije, jer nemamo puno igrača koji nisu na listi za UEFA-u. Moramo oporaviti igrače. Samuel se vratio radu s grupom, ali nema Nagatoma ni Silvestrea. A Stanković je u Cataniji pokazao koliko su nam važni oporavci.

Kako su Guarin i Ranocchia i jeli 4-3-3 u Londonu opasan?

Imamo jasnu viziju igre, a od ozljede Milita smo primorani igrati sa jednom špicom. Rocchija nema u Europa ligi, a Cassano i Palacio nisu pravi špic igrači. Sada s Alvarezom i Schelottom možemo raditi na 4-3-3 što je bila ideja na početku sezone. Osim Guarina i Ranocchije više njih nije u dobrom stanju. Ujutro ćemo procijeniti i odlučiti. Ne smijemo riskirati, igrati će samo oni koji su zdravi.

Na kraju moram čestitati našoj Primaveri, bez obzira na ispadanje. Moram im reći da mi je žao, jer smo im mi radi naših ozljeda uzeli šest igrača. Svejedno su bili bolji, nesretno su ispali i to pokazuje snagu naših mladih pogona. Morao sam to reći, jer sam od tamo došao i igrati bolje od Arsenala bez šest igrača nije lako. Čestitam.
One thought on “Stramaccioni: Igramo protiv Tottenhama, ne protiv Balea

Odgovori