full screen background image

Moratti o svemu: Prodaja kluba, planovi, stadion, Strama, Livaja…

Predsjednik Intera Massimo Moratti dao je opsežni intervju torinskom sportskom dnevniku Tuttosport. Izdvajamo najzanimljivije…

“Tražim partnera. Istina je, ima nekoliko kineskih tvrtki koje su zainteresirane, ali ima ih i u Europi i Americi. Priznajem, unajmio sam banku Lazard, koja je stručna u istraživanju tržišta i oni nam traže partnere. Treba mi partner kako bih izgradio stadion. Nije mi bitan postotak, jer ja svakako ostajem s najmanje 51%. Stadion ću svakako izgraditi, s bilo kime. Želim moderan stadion, ali ne super moderan. Želim da se uklopi u grad. Imam puno projekata na stolu, a za jednim sam poludio. Više nego jednom sam razmišljao odustati, mislim da smo svi osim Andree Agnellija koji je tek došao. Nakon toliko vremena smatram da su potrebne promjene, nova lica. A nova lica donose i nove, svježe ideje. Ali onda vidim koliko me navijači vole i kažem si da ih ne mogu zafrknuti.”

Novi Inter: “Jasno je da smo izabrali niski profil. Ali tako je nastao i Grande Inter. Treba imati strpljenja, ali temelje smo postavili. No ovisi i o rivalima. Ako oni kupe igračinu ne možeš stati prekriženih ruku, moraš i ti potrošiti.”

Ronaldo i Calciopoli: “Ronaldo je najbolji potez koji sam napravio. I sam sam to odradio. Nažalost, bile su to godine u kojima smo imali najbolje igrače, najjaču klupu, ali nismo gotovo ništa osvojili. Znamo sada zašto i zato smatram da je Scudetto 2006. pravedan. Meni je osobno to najdraža titula, kako zbog provokacije drugih tako i zbog čitave patnje koju smo godinama prolazili. Sada je u Juventusu Agnelli i mislim da nam nikada neće oduzeti naslov. On i ja imamo sjajne odnose, pravi je gospodin. Nogomet je sada puno čišći, iako su tu afere s kladionicama. Ali to je sasvim nešto drugo u odnosu na Calciopoli, jer tada je postojala organizacija oko jednog kluba. Galliani? Sjajan manager, voli moć, ima pobjedničku taktiku i vrlo je fleksibilan.”

Liga prvaka, Strama i Mourinho: “Nedostaje nam 30 milijuna eura zbog Lige prvaka. To je pitanje preživljavanja, ali ne znam koliko to doživljavaju oni koji istrčavaju na teren. Sa Stramaccionijem ne mogu razgovarati kao sa starijim trenerima. Sjajan je, ne želim da odmah izgori. Zato ga se neću riješiti. S Mourinhom smo jako vezani, a u Madridu mu ne ide možda i zato što govori ‘mi Interisti’. Kada bi on ušao u svlačionicu, imao si osjećaj da su se sva svjetla svijeta upalila. Benitez s druge strane… Ah, neću o tome. U svakom slučaju nema nikakve šanse da se Mourinho vrati.”

Argentinci, Cassano, Icardi…: “Zanetti se neće oprostiti, nastavlja. Jeste li vidjeli koliko trči? Cambiasso i Milito će bez ikakvih problema potpisati nove ugovore uz smanjenje plaće. Samuel će unatoč problemima s leđima također ostati, on je stijena. Cassano ima ugovor još godinu dana (danas čak produžen do 2015.). Icardi bi nam trebao biti od velike pomoći, ali nije tip Milita. Kajem se što smo pustili Livaju, ali Schelotto je zabio gol, jeste vidjeli? Šalu na stranu, da se Milito nije ozljedio Livaja ne bi dobio priliku, a trenutno je to za njega najvažnije, da igra. Carew me se dojmio kao osoba, ali trebalo bi mu više od mjesec dana da dođe u pravu formu.”

Ranija obnova: “Nakon triplette nije bilo nikakvog motiva za mijenjati momčad. Bila je samo jedna dvojba: nastaviti s nešto manje trofeja gladnim igračima ili odmah ubaciti mlade, ali onda čekati tri godine. Vrijeme je pokazalo da to sada radimo i treba strpljenja.”
2 thoughts on “Moratti o svemu: Prodaja kluba, planovi, stadion, Strama, Livaja…

  1. herrera

    “…Bila je samo jedna dvojba: nastaviti s nešto manje trofeja gladnim igračima ili odmah ubaciti mlade, ali onda čekati tri godine. Vrijeme je pokazalo da to sada radimo i treba strpljenja.”

    Koje ti to mlade igrace forsiras, hehehe. Sve djedovi, a vidim kako planiras za buducnost Intera “Stijenu” SAmuela, cambiasa i milita, pravi mladi inter nema sta

Odgovori