full screen background image

Nova sudačka blamaža

Uzavrijela je atmosfera do usijanja, na suđenje u Italiji. Glavni protagonist je, opet, Juventus, ali ovaj put kao žrtva. Moramo priznati sasvim opravdano. Neću reći da je to zaslužio i da mu se sad sve vraća, jer ne volim nepravde bez obzira o kom se radi. Nisam se ni malo ugodno osjećao ni kad su suci evidentno griješili u našu korist. Tu se pojavljuju dva problema istovremeno. Jedan je apsolutno neosporan i to je činjenica da su se dogodili veliki sudački propusti na dosta utakmica.
Upozorio bih na onaj drugi koji je mnogo opasniji. Lovci u mutnom na čelu sa Romom igraju prozirnu igru. Stvorili su dobru ekipu ali nemaju sreće, jer ima netko još bolji. U svojoj nemoći počinju igrati igru van terena ne bi li opravdali svoj neuspjeh na travnjaku. Žele zatrovati atmosferu i nije ih briga što je to uočljivo. Alibi po svaku cijenu. Nama takva pomoć uopće nije potrebna. Nismo je tražili ni kad smo bili slabiji. Nije njima do pravde nego hoće omalovažiti naš uspjeh i našu snagu izjednačiti sa onom snagom koju je Moggi upotrebljavao. Znao je to cijeli nogometni svijet, a to je i sudski dokazano. Više je nego nekorektno povezivati taj sustav rada bivšeg Juventusa i ovu sada našu nogometnu moć.
Stvara se strahoviti pritisak na suce te je nemoguće u toj atmosferi, kad svi u svakog sumnjaju, uopće normalno raditi. Treba stati na loptu i podvući crtu. Da, Juventus je sa Moggijem radio prljave stvari i zato je platio kaznu. Dali je ona primjerena to je pitanje, ali ju je platio. Ako postoji tendencija kod sudaca da se sada iživljavaju nad nemoćnim plijenom to treba istražiti sudačka organizacija te oštro osuditi i kazniti.
2 thoughts on “Nova sudačka blamaža

 1. Dexter

  Događaju se propusti, to je istina, međutim nitko u talijanskoj javnosti, koja je itekako svakodnevno bombardirana “istinama” iz Berusconijevih glasila, a znamo da čovjek medijski drži više od pola države, ne postavlja pitanje zašto?
  Svi su jedva dočekali navaliti po Interu.
  Razotkrivanjem Calciopollia osim glava Moggia i suradnika pale su glave mnogih sudaca, pa su na terene silom prilika dovedeni novi, “čisti”, ali bitno neiskusniji djelitelji pravde. A ako na svijetu postoji liga visokog ranga koja je, što se suđenja tiče, uvijek bila zahtjevnija od drugih, onda je to svakako Serie A.
  Sportske Novosti su u trenutcima najglasnije povike na Interovu povlaštenost napravile usporedbu “škakljivih” situacija koje su se kroz dotadašnji tijek sezone ticale našega kluba. Rezultati su bili u najmanju ruku čudni, ako se, naravno, uzmu u obzir svakodne hajke poduzimane u različitim talijanskim, a i nekim drugim medijima. Naime, na deset situacija gdje se Intera, nazovi, poguralo navedeno je deset situacija gdje je Inter bio evidentno zakinut, jer mu je npr. poništen čisti gol, nedosuđen penal, neopravdano isključen igrač (a bilo je isključenja ove sezone ohohooo), itd.
  Nakon te usporedbe tenzije su, bar u našim sportskinm redakcijama, koje su, usput, poznate kao bastioni simpatizera AC Milana i koje su, s nemalom dozom naslade, cijelo to vrijeme prenosile vijesti s one strane ZERP – a, malo popustile.
  Bottom line cijele ove priče je da sve škakljive situacije o kojima je ove sezone bilo toliko riječi spadaju u domenu sudačkih pogrešaka i da namjere onih koji ih javno uspoređuju s Moggijevim prljavim rabotama nisu nikakve druge nego maliciozne, ili, ako baš hoćete, zle.

 2. koluminterist

  Slazem se u potpunosti s tobom. Evo citam u danasnjim novinama da Roma opet dize glas i buni se i za ovu zadnju utakmicu s nama sto je apsolutno ne utemeljeno i smjesno. Jednostavno je Mexes svojim glupostima nastetio svojoj ekipi a sudac je samo primjenio pravila igre i nista vise. To postaje vec ogavno sta nam Roma radi u svojoj nemoci.

Odgovori