full screen background image

Stramaccioni: Naravno da pritisak postoji, nije ovo bilo kakav klub

Trener Intera Andrea Stramaccioni održao je jučer zajedno sa Cristianom Chivuom press konferenciju uoči uzvratne utakmice 1/16 finala Europske lige protiv rumunjskog Cluja…

CHIVU

Spreman sam, ali tek nakon posljednjeg treninga znat ću jesam li 100%. Sutra nas čeka teška utakmica. Cilj je naravno proći, ali to što smo dobili prvu s 2:0 ne znači da smo već prošli. Cluj je odlična momčad, vidjelo se to u Ligi prvaka. Nećemo ih podcijeniti. Prolaz ili derby? Preferiram sutra proći u Europskoj ligi, a onda pobijediti u derbyju. Za mene je sutrašnja utakmica posebna, jer prvi put u karijeri susrećem se s rumunjskom momčadi. Preplavljuju me emocije. Odmaranje igrača? S obzirom na situaciju u kojoj smo, teško, ali vjerujem da imamo snage za obje utakmice na vrhunskoj razini.

STRAMACCIONI

Naš cilj je proći Cluj, neće biti lako, jer nije već sve riješeno. Tek onda ćemo razmišljati o derbyju. Strah od otkaza? Ljepota i ono ružno kod treniranja Intera upravo je taj pritisak koji osjećaš od prvoga dana kada preuzmeš veliki klub. Ako jedan trener na ovoj razini razmišlja o otkazu gotov je i prije nego što počne. Pritisak je velik, izgubili smo u nedjelju, normalno je da nas kritiziraju, ali ja mislim da ćemo biti dobri sutra i u derbyju.
Odgovori