full screen background image

Stanković: “Želim završiti karijeru u Interu”

Stanković: “Želim završiti karijeru u Interu”

U intervjuu za medije, Dejan Stanković je govorio o svom povratku na teren i o želji da karijeru okonča u dresu nerazzurra:

Devet mjeseci pauze, kako ste podnijeli toliki period van terena i što vam je padalo najteže?

“Do početka godine bilo je mnogo teško. Dvije operacije, bolovi, oporavak po principu “korak naprijed – nazad dva”. Tri puta sam ozbiljno razmišljao da ostavim nogomet. Što sam osvojio – osvojio sam, 34 godine imam … Ali uz pomoć familije, suigrača, ljudi iz kluba koji su bili fenomenalni prema meni i bodrili me da ne odustanem, riješio sam da ne predam “meč” bolu i operacijama. Želio sam da odigram makar još jednu utakmicu. Polako se vraćam, ne žurim, ni doktor mi ne da. Ali, za 15 minuta protiv Chieva sam sve stigao učiniti: da pogriješim, dodam, šutnem, “pobijem se”, dobijem karton, opsujem suca. Eto koliko sam se uželeo terena” – smije se Stanković.

Da li je ta ponovno rođena glad za nogometom odložila i najavljeni kraj karijere za 2014. godinu?

“Želim da ostavim nogomet kada ja odlučim, a ne kada me nešto natjera na to. Imam ogromnu želju da igram, treba “tjerati” dok se lopta ne izduva … Ugovor s Interom je do lipnja 2014. godine. Sigurno ne mogu igrati više 60 utakmica u sezoni, ali 30 mogu. Želio bih karijeru završiti u milanskom timu i na tome ću raditi. Što će biti poslije – ne znam. Poslije nogometa na tako visokom nivou, čovjek mora “naučiti hodati”. Nešto će se sigurno pojaviti ispred mene, a da li ću biti trener, direktor, predsjednik, to sad ne znam” – zaključio je Stanković.

Izvor: Sky
Odgovori