full screen background image

Stramaccioni: Lako se sada kajati, ali ne treba mi nitko

Trener Intera Andrea Stramaccioni održao je redovnu press konferenciju uoči utakmice 25. kola Serie A između Fiorentine i Intera…

Fiorentina je jako sazrela. Kakvu utakmicu očekujete?

Ovih dana Franchi je najteže gostovanje. Nitko s vrha tablice protiv njih nije nametnuo svoju igru.

Mijenja li Militova ozljeda nešto u utrci za treće mjesto?

Ne, na osobnom planu sam već pričao s njime. Nakon utakmice smo razgovarali dugo u noć i rekao sam mu ne samo da smo uz njega, već i da ćemo ga čekati. Inter bez njega ja ne vidim. Znam što svi ovdje misle o njemu, a znam i koliko dobro rade oni koji se brinu o njemu. Tek je počeo oporavak i svi smo uz njega. No mi smo Inter i ništa se ne mjenja. Svi sada moramo izvući nešto više. Sada više nego ikada imamo potrebu za onima koji su bili iza. Mislim na Rocchija i Alvareza koji je malo igrao zbog ozljeda.

Hoćete li dovesti nekog od slobodnih igrača?

Kao trener to isključujem, ali ispravno je da Branca i Ausilio promatraju situaciju. Trenutno isključujem takvu mogućnost.

Kako je Stanković?

Imao je problemčić, ali od ponedjeljka će biti s nama. Žali biti na derbyju i biti će među pozvanima.

Derby?

Znamo da je pred nama intenzivan period. Ozljede nam ne pomažu, nadamo se da nećemo ispaštati na terenu. Ne razmišljamo na taj način.

Jesi li razmišljao o potezima sada kada nema Milita?

Imamo puno ideja. Naš napad ima netipične karakteristike. Već smo igrali s centralnim vezni i dvije druge špice naprijed. Pošto nemamo krilnih napadača malo smo ograničeni. Nemamo takvih igrača pa je ta solucija isključena do kraja sezone. Ofanzivni će se igrači mijenjati naprijed.

Koliko se Samuelova situacija razlikuje od Stankovićeve?

Samuelu teba više vremena, neće ga sigurno biti za derby. Pratim ga i biti će od koristi kasnije. No zasad je daleko od povratka.

Žalite li nakon Militove ozljede zbog puštanja Livaje?

Biramo glavom. Marko je imao potrebu za igranjem, a mi 1. srpnja želimo igrača koji će moći igrati stalno. Želimo sazrelog Livaju za sljedeću sezonu. A naravno da ozljeda Milita donosi poneko kajanje. No projekt je važniji od negativne epizode. Da se dogodilo u travnju bilo bi lakše. Danas je teško, ali ciljevi se ne mijenjaju.

Vidjevši tko je na raspolaganju mislite li na soluciju sa Guarinom i Alvarezom iza jednog napadača?

To je jedna od ideja.

Možete li uzeti nekog iz Primavere nakon Viareggija?

Da, pridružit će nam se jedan junior. Jaka špica kao Colombi, jer Garritano i Terrani ipak igraju malo natrag, a oni koje smatramo spremnima za seniore kao Longo, Livaja i Bessa otišli su negdje kako bi igrali. I drugi za koje smatramo da mogu uskoro igrati pridruženi su prvoj momčadi.

Navijači najavljuju vatreni derby?

Rivalstvo je po meni najljepše upravo zbog navijača. Sport i nogomet prihvatili su društvene norme. Nebitne stvari i rasizam su prevaziđeni. I mi i oni imamo crnih igrača. Uvijek će biti netko tko to ne prihvaća. Navijači Intera ne trebaju nikoga da im to govori, pogotovo ne mene. Svjetski nogomet ne treba se vraćati na teme koje je već prerastao.

Kakvu Fiorentinu očekujete?

Drugačiju od one u Milanu. Imati će dodatnog kvalitetnog veznjaka u Aquilaniju. Toni u prvom dijelu nije mogao dati doprinos. Predstavlja alternativu za pas igru preko koje smo ih tada uništili. Sada imaju drugi izbor. Idemo tamo bez straha i siguran sam da će iz toga proizaći prelijepa utakmica za sva tri znaka.
Odgovori