full screen background image

Stramaccioni: Strašno mi je žao Milita

Nakon pobjede Intera nad Clujom u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige izjave su dali Rodrigo Palacio, Fredy Guarin, Samir Handanović i Andrea Stramaccioni…

Palacio: Bilo mi je teško ući zbog Militove ozljede. Večeras je bilo bitno pobijediti, ovo su utakmice od 180 minuta. Ovdje se osjećam kao i prvog dana – jedan od. Imamo dosta napadača i uvijek će netko bljesnuti. Kovačić? Mateo je odigrao odličnu utakmicu, ima impresivnu kvalitetu. Ja se odlično snalazim u rombu, ali i u mnogim drugim formacijama.

Guarin: Vidio sam neprirodan pokret noge i njegovo lice, znao sam da nije dobro. Krivo je stavio nogu i onda je iskrenuo. Moja uloga? Radim što traži trener, igram odličnu sezonu, danas sam recimo pri kraju igrao desno. Kovačić? Mlad igrač s enormnim kvalitetama, pokazao je to u utakmici i svaki dan na treninzima. Vjerujte, nije lako ovako odigrati na San Siru. Bez Milita moramo zabijati mi iz veznog reda? Važno je pobjeđivati, ne tko će zabiti.

Handanović: Diego, nema predaje. Biti će dugo i teško, ali nema predaje. Uz njega smo svi. Priča završena već večeras? Ne, u Cluju treba biti jednako oprezan, oni su odlična momčad i nije još gotovo. Večeras sam odradio svoj posao, zadovoljan sam što nismo primili gol. Kovačić? Znao sam kakav je, Inter je napravio izvrsnu kupovinu.

Stramaccioni: Ozljeda Milita uništila je inače pozitivnu večer. Radi se o ozljedi prednjeg križnog i vanjskog kolateralnog ligamenta. To je za Diega nova ozljeda. Jako nam je žao, prvo iz ljudskog aspekta, a onda i iz nogometnog. Vidjet ćemo kada će na operaciju. To je sve što mi je zasada rekao doktor Combi, čekamo daljnje informacije. To je za nas ogroman gubitak, jer on je jedina prava centralna špica. Večeras smo se mislili između njega i Palacija kako bismo bolje rasporedili snage, ali kada se netko ozljedi u sedmoj minuti ne možemo nego pričati o slučajnosti. Svi smo tužni, ja posebno jer sam jako vezan uz njega, moral nam je na nuli. Kovačić? Mislim da su svi vidjeli zašto računamo na njega. Pokazao se pravim režiserom, asistirao je za gol što je bila kulminacija njegove odlične predstave. Skroman je sam po sebi i sada je na meni da rukovodim njime. S rombom smo bili dobri zdanje dvije utakmice, čak i dopadljivi. Radom napredujemo i u ljepoti igre i sada nas čeka teška utakmica u Firenzi. Idemo na sve stadione igrati kao Inter, a po meni smo puno napredovali i u obrani.
One thought on “Stramaccioni: Strašno mi je žao Milita

  1. Ivan

    Užas za Milita, barem 6 mjeseci teške rehabilitacije i to ako je sve uspiješno, a tu su i njegove godine, tko zna da li će se uopće vratiti više. Sada smo bez špice, do kraja sezone. Sretno našima jer sada će im trebati.

Odgovori