full screen background image

Stramaccioni: Napokon 4-3-3!

Uoči prve utakmice 1/16 finala Europske lige između Intera i Cluja press konferenciju su održali Alvaro Pereira i Andrea Stramaccioni…

PEREIRA

Kako bi se ocijenio dosada u Interu i što još moraš dati?

Ja sam dobro, ali rekao sam vam da Pereiru iz Porta još niste vidjeli. Ne volim usporedbe, ali dobro se prilagođavam, miran sam i očekujem odluke trenera da li igram ili ne. Najvažnije je raditi za momčad i biti spreman u svakom trenutku.

Čega se sjećaš iz vremena kada si igrao za Cluj?

Svega, jer je to bila moja prva europska momčad i uvijek ću se rado sjećati Cluja. Ostavio sam suigrače i prijatelje u Rumunjskoj i za mene će ovo biti poseban ogled.

Osjećaš li se bolje zbog promjene sustava iz 3-5-2 u 4-3-3 gdje možeš biti svoj na poziciji klasičnog beka?

Mogu igrati i naprijed i natrag, odlučuje trener. Igrao sam s Interom s trojicom otraga, a i s Uruguajem igramo tako. Igram gdje želi trener.

STRAMACCIONI

Koji je realni rizik ogleda s Clujom?

Podcjenjivanje i činjenica da ih ne poznajemo. Stigli su iz Lige prvaka, gdje su imali isti broj bodova kao drugoplasirani. Imaju osam od 11 igrača iz tog sastava. Vjerujem kako ih nećemo podcijeniti, pripremili smo se do posljednjeg detalja i maksimalno smo koncentrirani. Neće im biti Basosa, ali ostaju jako opasna ekipa.

Kako je Kovačić, jeli u stanju odigrati 90 minuta?

Nemam namjeru odmarati igrače na bazi kvalitete. Sutra će igrati najbolji. Jedini koji odmaraju raditi će to zbog fizičkog stanja. Stalo nam je do ovog natjecanja i igrati će najbolji koje imam na raspolaganju. Kovačić se ozljedio u subotu, procijeniti ću njegovo stanje i ako bude igrao znači da je dobro.

Jesu li četvorica u obrani novi standard ili je to bilo zbog manjka igrača?

Momčad se uvijek ocjenjuje kao cjelina. Teško je govoriti o odjelu bez da se svi uzmu u obzir. Sa novim veznjacima i povratkom Stankovića napokon možemo igrati kako želimo i što smo dosada samo povremeno pokazivali. Četvorica otraga uz kvalitetu u vezi nam dopuštaju da igramo s trojicom naprijed, a to je naše najjače oružje.

Kako je Chivu? Mora li na novu operaciju?

Da kucnem u drvo, jer previše smo toga imali ove sezone. Trenutno ne mora na operaciju, a u ponedjeljak je istegnuo mišić. Jako je važan i želim ga potpuno oporaviti. Neću ga koristiti zbog odnosa sa sunarodnjacima, ali ima i uzvratna utakmica.

Imate li ambiciju doći do kraja i koga biste mogli sresti?

Ne mislim ni na što drugo osim utakmice sutra. Do finala se dolazi krug po krug.

Kada uđe, Alvarez zapali publiku. Kako može dobiti kontinuitet?

Ja mislim da je njegov jedini problem što nije stalno dostupan. Tehnički se o njemu ne može diskutirati, pokazuje to na svakom treningu. No da bi to radio na utakmici mora biti zdrav. Odlučio sam igrati s trojicom naprijed, a on i Guarin jedini mogu igrati uz dvije prave špice. Važan je kotač u novom sustavu.

Imali ste ponude iz Rumunjske dok ste bili u Primaveri?

Imam odlične odnose s Popescue Hagigom. Bio sam u Rumunjskoj gledati igrače dok sam još bio u Romi, ali nikada nisam dobio službene ponude.

Prema kojem ste kriteriju sastavili listu za Europsku ligu?

Teška odluka i platili smo danak igranju pretkola, jer smo listu morali poslati još u srpnju. Momčad se slagala u etapama, a mogli smo promijeniti samo tri elementa u Europi. Kada smo se kompletirali nisam mogao ubaciti nove igrače na listu, a neki koji su tamo bili su otišli. Na kraju sam se odlučio za igrače koji kompletiraju najnapućenije pozicije. Jednostavno je to bila odluka rukovođenja igračima. Sutra će također igrati oni koje nisam mogao koristiti do sada.

Može li momčad ostvariti sve ciljeve?

Inter je klub koji mora ciljati na to. Ne želim ništa najavljivati ili izjavljivati. Nikada nismo podcijenili neko natjecanje. U polufinalu smo Kupa s aktivnim rezultatom, igramo važnu fazu u Europi iako smo momčad koja je dosada najviše igrala. Imamo igrače koji su zbog ozljeda drugih igrali previše utakmica. To nije alibi, samo analiza.

Stroži anti-doping testovi, jeste li za?

Perfekcija sporta, proizvoda je uvijek inteligentna stvar. S moje strane i sa strane Intera ta inicijativa je više nego dobrodošla.

Prije dva tjedna je završio prijelazni rok. Jeste li mislili da će se dići ovoliko prašine i što mislite o Icardiju?

Rekao sam odavno da Inter radi na dovođenju igrača, ali da je jednako tako okrenut i budućnosti. Imena ne komentiram, a mogu samo reći da radimo odlično. Svaki sam potez podržao. S obzirom da smo promijenili 15 igrača ove godine shvatljive su naše oscilacije. Radimo na važnim situacijama.

Jeli Samuel još dio projekta?

Naporno radi sa stručnim stožerom. Na njega ne treba trošiti riječi i u mom je projektu on nositelj. Ima sjajne odnose sa svima, od predsjednika nadolje. Svoju će budućnost riješiti mirno s rukovodstvom. Ponavljam, za mene je stup.
2 thoughts on “Stramaccioni: Napokon 4-3-3!

  1. J.Zanetti4

    vec sam jednom napisao, a sada cu to i ponoviti – Strama je titulu Lige prvaka sa omladincima osvojio upravo igravsi taktiku 4-3-3
    to sam ocekivao od njega i kada je preuzeo seniore (prvih par utakmica je forsirao tu svoju taktiku) da bi kasnije presao sa 3 pozadi..
    nadam se da ce nastaviti svoj rad upravo sa formacijom koja mu je donosila rezultate a to je 4-3-3 – sada ima igrace da to sve ukomponuje

  2. stefke25

    Sada ima kvalitetu od igraca da igra 4-3-3. Prijelazni rok je pogoden osim schelota kojemu je ocito inter preveliki zalogaj. nadam se da ce ovako nastaviti i opet iznenaditi sa deset pobjeda u nizu 😉

Odgovori