full screen background image

Stramaccioni: Ovo je Inter

Nakon pobjede Intera nad Chievom u 24. kolu Serie A izjave su dali Diego Milito, Andrea Ranocchia, Javier Zanetti, Zdravko Kuzmanović, Dejan Stanković i Andrea Stramaccioni…

Milito: Sretni smo zbog pobjede, a ja sam se vratio pa je sreća dvostruka. Moramo ovako nastaviti. Povratak u domovinu? Ja sam presretan u Interu i namjeravam završiti ugovor do 2014. No u nogometu je sve moguće, a ovisi i o tome što želi klub.

Ranocchia: Vježbali smo udarac iz kuta jutros, Antonio nogom loptu šalje gdje zaželi. Gol sam posvetio Stankoviću, razmišljao sam o tome da ako zabijem da ću ga posvetiti njemu. On mi je prijatelj, postoji uzajamno poštovanje. Bio mi je potpora prošle godine, a ja njemu ove. Sretan sam što se vratio. Večeras smo svi bili dobri, kompaktni i solidni. Nastavimo ovako.

Zanetti: Rekordi su još ljepši kada se pobijedi kao večeras. Svi smo odigrali odlično, jako smo zadovoljni. Presretni smo zbog Dekijevog povratka, jako nam je bitan. Isto kao Diego čiji smo izostanak itekako osjetili. Europska liga? Jako nam je stalo, želimo otići do kraja, probat ćemo.

Kuzmanović: Sretan sam zbog pobjede, ali ja još moram puno raditi. Došao sam prije dva tjedna, išao s reprezentacijom tako da nisam odradio puno treninga zajedno s momčadi, ali bilo je dobro. Odlično se snalazim u Italiji, nije se puno promijenilo od kada sam bio u Firenzi. U Sieni je debi bio očajan, ali danas je bilo dobro. S Cassanom se odlično razumijem, ima sjajnu tehniku. Stramaccioni? Zamolio me da igram ispred obrane i to sam probao. Fiorentina? Sretan sam što idemo tamo, proveo sam prekrasne godine u Firenzi. Jako mi se sviđa kako radi Stramaccioni, kako je postavio momčad i što želi od mene.

Stanković: Završio je pakao, sada se nadam da ću napredovati i pomoći momčadi. Hvala navijačima koji su mi poklonili spektakularan doček. Jako su me dirnuli, osjećao sam se kao da ponovno debitiram u profesionalnom nogometu. Razmišljao sam tri, četiri puta odustati, ali obitelj, suigrači i navijači su mi pomogli da prebrodim ovih devet mjeseci. Skoro kao trudnoća, a da je bio sin nazvao bih ga Ahil. Imamo još ciljeva, ne smijemo odustati. Imamo pravu ekipu, ponekad umornu jer stalno igraju, ali nikada ih nisam vidio da su klonuli duhom. Nismo mrtvi. S novim smo igračima dobili na kvaliteti. Kuz je sjajno pojačanje, vidjet ćete da će biti još bolji. Kod Kovačića se odmah vidi izniman talent; pomažem mu jer me podsjeća na mene kada sam došao u Lazio s 19 godina. Njegov je uzor Prosinečki, ali mene strašno podsjeća na Bobana.

Stramaccioni: U prvom smo poluvremenu u prekidima bili slabo koncentrirani, par puta smo ostali iznenađeni, ali u nastavku smo to popravili i nismo dopustili niti jednu priliku protivniku. Pokazali smo da nismo mrtvi, izašao je sav bijes koji smo skupljali u posljednjem periodu. Ovo je bio Inter. Ekipa smo, momčad i odigrali smo kao Inter. Kada naprijed igraju zajedno Milito, Cassano i Palacio imamo nevjerovatnu kvalitetu. Puno su se žrtvovali, to sam od njih tražio. Mijenjali su se u branjenju, jer najvažniji je kolektiv. Imam veliko poštovanje prema navijačima i onome što od nas traže: tu smo. Stanković? On je više od igrača, on je stup, ratnik, ali i samo jedan od ove momčadi. Treće mjesto? Ima više kandidata, ne znam na koga se kladiti. Mi imamo izravne oglede s Fiorentinom i Milanom, iako je ova druga više prijateljska utakmica. Vraća se i Europa, stoga se moramo koncentrirati i vidjet ćemo tko će biti bolji. Šalu na stranu, derby sam intenzivno proživljavao sa Primaverom, a kamoli sada.
4 thoughts on “Stramaccioni: Ovo je Inter

 1. J.Zanetti4

  ova taktika 4-3-3 je Stramaccioniu donela naslov Evropskog prvaka sa omladinskim pogonom Intera!
  .
  zaista su pokazali napredak u igri sinoc.. preporodili su se!!
  ne verujem da je motivacija dosla od Strame.. veca je verovatnoca da je Moratti posetio igrace na poslednjem treningu 😀 😀

  1. J.Zanetti4

   plasim se da ce ponovo vratiti taktiku sa 3 pozadi. to jeste dobra formacija, ali Milito, Stankovic, Cambiasso, Zanetti i Samuel su oslonac Intera i treba se prilagoditi njihovoj igri.. a to je taktika sa 4 pozadi..

 2. kico

  Nakon dugo vremena vidio sam pravi Inter,Inter koji ima ideju iako sam prvih 20 minuta bio utucen…….Igraci poput Milita,Csana i Palacia te Alvareza imaju ideju jos Guarin i karamo cigane u derbiju…Strama ne smije mijenjati taktitku jer je ocigledno da sa tri pozadi primamo 2 ili vise ….Strama ne seri.:)

Odgovori