full screen background image

Juan: Mi smo Inter, pokušat ćemo!

Danas popodne pred mikrofone Sportmediaseta stao je mladi brazilac Juan Jesus, jedan od istaknutijih pojedinaca crno-plavih u protekla dva gostovanja na Olimpicu:

Odradio sam velik posao, ali žao mi je zbog remija i poraza jer smo odigrali dobro. Zahvalan sam na komplimentima, ali moram biti još bolji. Kada će moj prvi gol? To mi je promaklo, ali vjerujem da će doći brzo.

Guarin? Vrlo dobar kao igrač i kao čovjek. Došli smo istovremeno u klub… u početku nije igrao često, ali uvijek smo bili zajedno jer više manje pričamo isti jezik. Nadam se da ćemo oboje ostati ovdje još dugo kako bi momčad još više napredovala. Tko je bolji igrač? On, zasigurno! (smijeh).

Uvijek ću biti zahvalan Stramaccioniu što je vjerovao u mene, jer imati takvu potporu trenera puno znači nama igračima. Utakmica s Torinom kao prekretnica? Dobro se sjećam te utakmice jer je promijenila moj status, od tada igram stalno. Ali kao što sam već rekao trebam još puno raditi i napredovati kako bi osvajao trofeje.

Najgora stvar od dolaska u Italiju? Hladnoća, više nego išta drugo, jer mi brazilci nismo navikli na niske temperature, a kamoli snijeg. Jedino to mi je zadalo manje probleme. Najbolja stvar od dolaska u Italiju? Utakmica s Torinom, zato što mislim da sam odigrao vrlo dobro.

Razmišljaš li o Brazilu? Još uvijek ne osjećam nostalgiju za domovinom. Ovdje sam tek godinu dana, a planiram ostati deset ili petnaest. Nedostaje mi moja obitelj, ali moram raditi svoj posao.

Kompletna momčad pomogla pri dolasku u Italiju? Da, tako je. Ivan (Cordoba) mi je puno pomogao dok je još bio igrač, Zanetti, uistinu svi. Atmosfera u svlačionici je sjajna, osjećam se veoma dobro i sveukupno sa nikim nemamo problema.

Sljedeća utakmica? Još uvijek smo tu, tri boda od Lazia i Napolia. Moramo pobijediti i ostati blizu. Koliko daleko možemo stići? Ja nikada ne odustajem, još uvijek je sve otvoreno. Ako spojimo nekoliko pobjeda, sve je moguće.

Scolarijev popis za nacionalnu vrstu? On radi svoj posao i ja ću nastaviti raditi svoj. Sada nisam pozvan, nadajmo se da ću biti sljedeći put. Očekujem li da ću biti pozvan? Da, ali prije svega moram biti fokusiran na Inter.

Paulinho? Poznajem ga, odličan igrač. Uvijek ulazi u protivnički prostor i zabija puno golova. Ukoliko dođe u Inter, biti će dobro pojačanje. Coutinho? Bilo bi mi žao da napusti klub, ali nek on odluči što je najbolje za njega. Kako god, bilo da napusti klub ili ne, naše prijateljstvo se neće promijeniti.

Ciljevi u 2013.? Želim osvojiti sve; Tim Cup, Europsku Ligu i  pokušati učiniti sve moguće za prvenstvo. Jeli to može ovaj Inter? Da, uvijek!
Odgovori