full screen background image

Strama: Pobijedio je karakter

Nakon pobjede u četvrtfinalnoj utakmici kupa protiv Bologne pred mikrofone su stali Andrea Stramaccioni, Tomasso Rocchi, Andrea Ranocchia, Samir Handanović i Javier Zanetti:

Andrea Stramaccioni: Pomislio sam da je utakmica riješena nakon što je zabio Palacio… No onda je došao gol Diamantija, pa onda i nismo imali baš sreće, ostavši na 10 igrača jer smo praktički ostali bez Cassana… Ukratko, ova je momčad još jednom pokazala svoju snagu. Pobijedio je karakter ove grupe, Inter je ostao cvrsto na nogama i zaslužio prolaz dalje. Želimo ostvariti dobar rezultat u ovom natjecanju i to smo dokazali večeras. Mislim da je najljepša stvar to što svi talijanski klubovi teže doći do samog kraja ovog natjecanja, pokazujući zapravo koliko je Kup Italije važan. Moram čestitati Bologni, ali moji igrači su zaslužili pobjedu večeras. Sada idemo u polufinale, zajedno sa Juventusom i Laziom, a bez obzira dali će nam se pridružiti Fiorentina ili Roma, to će biti svojevrsni Final Four. Moram napomenuti fantastičnu igru veznog reda, iako moram priznati da smo se malo mučili na krilima. Pereira? Dvaput je zadobio udarac u masku, ali on je ratnik. Nije odustao, zapravo nikad ne odustaje!

Tomasso Rocchi: Nisam igrao neko vrijeme pa je logično da moram poboljšati kondiciju, ali prilično sam zadovoljan svojim početkom. Sretan sam što trener vjeruje u mene. Mislim da smo se dobro postavili, šteta jedino zbog pada nakon 2-0. Lazio na drugoj strani? Nadam se da ćemo se sresti u finalu, ali sada uživajmo u ovoj teško zarađenoj i uzbudljivoj pobjedi. Kako se ja uklapam u postojeći igrači sistem? Prilično dobro. Preostaje mi još da se bolje upoznam sa svojim novim suigračima, ali to će doći s vremenom. Napredujem.

Andrea Ranocchia: Vjerovali smo u sebe do samoga kraja, bila je to lijepa utakmica. Najvažnije je da smo pobijedili, jer smo to istinski željeli. Oni su bili jako dobri u napadu, a mi smo pružili dobar otpor. Prezadovoljni smo.

Samir Handanović: Velike obrane? Morati ću pogledati snimke. Najvažnije da smo prošli dalje. Već sam bio razmišljao o penalima, vrlo sam zadovoljan zbog pobjede. Nije bilo lako jer je Bologna odlična momčad, ali mi smo ti koji idu u polufinale. Idemo prema naprijed korak po korak, a već od sutra počinjemo s pripremama za Romu.

Javier Zanetti: Bilo bi lijepo zabiti gol… Srećom tu je bio Ranocchia. Ipak bila je to zaslužena pobjeda, posebno uzevši u obzir da je njihov povratak krenuo od sumnjivog prekršaja Pereire na Diamantiju. Kup Italije nam je uistinu važno natjecanje, uvijek nam je i bilo, a to smo dokazali i večeras.
4 thoughts on “Strama: Pobijedio je karakter

   1. felapton

    ništa se ne štedi za stadion, štedi se da klub ne bi poslovao sa 100 milijuna eura godišnje minusa, nego da se dođe na nulu kako bi klub mogao i dalje igrati u europskim natjecanjima. Troškovi za stadion ne ulaze u financijski fair play, tako da Moratti i sponzori moraju što prije sagraditi stadion da povećamo prihode

    1. J.Zanetti4

     da da da, potpuno si upravu sto se stadiona tice, smetnuo sam to nekako sa uma.. secam se da je upravo Platini govorio da troskovi izgradnje stadiona ne ulaze u FFP.
     isto tako je maksimalni minus koji Platini dozvoljava za FFP od 40 mil eura… tako da naša uprava rasprodajom igraca i smanjivanjem plata radi na tome
     sada je u kompletnoj prici vrlo bitno da izborimo Ligu prvaka jer se u tom takmičenju vrti veliki novac

Odgovori