full screen background image

Neuništivi Zanetti želi igrati i iduće sezone za Inter

Javier Zanetti, 39-godišnji argentinski nogometaš i prava ikona milanskog Intera, u svakom je pogledu pravi profesionalac, uzor svim mladim nogometašima i neuništivi sportaš…

Nedavno je Zanetti u Interu proslavio ogromni jubilej – 800. odigranu utakmicu u tom dresu. Zanetti je među “nerazzurre” došao daleke 1995. godine iz Banfielda, a četiri godine kasnije je postao i kapetan Intera. Vjerojatno je malo tko tada mislio da će i 2012. godine ovaj polivalentni igrač biti u pogonu i nositi kapetansku vrpcu oko ruke. Danas je rekorder po broju nastupa i za klub i za argentinsku reprezentaciju.

Inače, tijekom ove godine je vlasnik Intera Massimo Moratti najavio da će ovom igraču ponuditi jedno mjesto u upravi (pozicija sportskog direktora) kada se ovaj odluči za mirovinu, no izgleda da mirovina u njegovom pogledu neće doći tako brzo.

Zanetti ima valjani ugovor s Interom do kraja ove sezone, ali za talijanske je medije Argentinac poručio:

– Ne bih govorio o svojim godinama, jer je to relativno. Ako se osjećam dobro, onda nije bitno što ću iduće godine imati 40 godina. Je, to su velike godine, ali se stvarno osjećam dovoljno dobro da i dalje igram nogomet – rekao je Zanetti i dodao:

– Ovo nije moj osjećaj danas, da bih se onda sutra mogao predomisliti. Godinama i desetljećima žestoko radim, a intezitet treninga nije baš opao unatoč godinama. Dakle, siguran sam da još sezonu i pol mogu biti jednako dobar. To mi daje samopouzdanje i vjeru da mogu nastaviti dalje – rekao je Zanetti.

Izvor: nogometni-magazin
Odgovori