full screen background image

Stramaccioni: Inter ne može bez stresa

Nakon pobjede Intera nad Hellas Veronom u osmini finala Kupa Italije govorili su Rodrigo Palacio, Alfred Duncan i Andrea Stramaccioni…

Palacio: Sjajno sam obranio udarac Carrozze. Zabili smo dva gola koja su nam donjela mirnoću, ali najvažnije je bilo proći dalje. Zašto ja vratar? Chivu je rekao da će on, ali onda je Stramaccioni tražio da to budemo Alvarez ili ja. Srećom da se radilo samo o 15 minuta (smijeh). Jesam li ikada branio? Jesam, koji put kao dječak. S Cassanom je sjajno igrati, pogleda te i daje loptu točno gdje ju želiš. U subotu je za mene posebna utakmica, dolazi Genoa. Ali sada igram za Inter. Neće biti lako. Što želim od 2013? Naslov prvaka.

Duncan: Bilo je ključno pobijediti, jako sam zadovoljan. Promašena prilika? Lopta mi je ostala na desnoj nozi, napravio sam najbolje što sam mogao. Danas su mi svi pomagali, posebno braniči koji su mi govorili kako da se postavljam. Kada je ušao Guarin bilo je još lakše, on ima minuta u nogama. Debi na San Siru je bio prekrasan, kada sam izašao obuzele su me emocije. Jako sam sretan jer treniram s velikim igračima i imam puno toga za naučiti. U čemu sam napredovao? Taktički i u postavljanju. Jedino mi je bilo teško igrati s dva napadača naprijed, jer sam navikao imati trojicu, ali prilagodio sam se malo pomalo. Hoću li spavati večeras? Da, hoću, hoću (smijeh).

Stramaccioni: Verona se sjajno postavila i mi smo zbog toga imali samo dvije prigode. No kasnije smo ubacili u višu brzinu. Ako Inter ne završi utakmicu bez stresa nije zadovoljan. Verona je krenula odlično i pokazala zašto je u vrhu Serie B sa odličnim trenerom. U drugom poluvremenu je Inter podigao ritam i samo nas je Rafael spriječio da ne bude još koji gol. Nije lako krenuti jako, pogotovo kada imaš nekoliko igrača koji odavno nisu zaigrali, a igraju u sredini igrališta. Ne možeš nametnuti ritam. Palacio vratar? Dao je sigurnost cijeloj momčadi. Jako sam zadovoljan Duncanom, nije sjajno krenuo, ali kako su odmicale minute bio je sve bolji. Nismo ga mogli koristiti u Europi jer nema 24 mjeseca u mladim pogonima pa ćemo vidjeti u siječnju hoćemo li ga zadržati ili poslati na posudbu. Chivu je dao više nego sam očekivao. Ima kvalitetu da započne akciju iz obrane i on mi je strašno bitan oporavak. Castellazzi? Dobio je udarac već kod prve intervencije, ali doktori su rekli da nije ništa ozbiljno, a potom nije imao sreće kod obrane Caciji. Kazna Guarina nakon Lazija? Nadam se da će žalba uspjeti, jer pravnik mi je dao da pročitam slučaj i jasno je kako igrač nije napravio ništa loše.
Odgovori