full screen background image

Stramaccioni: Sjajno pripremljena utakmica

Nakon utakmice Intera i Napolija izjeva su dali Diego Milito, Javier Zanetti, Andrea Ranocchia, Yuto Nagatomo, Fredy Guarin i Andrea Stramaccioni…

Milito: Sretni smo jer smo pobijedili veliku momčad, ovo večeras su tri velika boda jer ćemo se s Napolijem boriti sve do kraja. Sretan sam zbog pobjede više nego zbog gola. Nedostaje nam možda kontinuitet, ali borit ćemo se do kraja.

Zanetti: Važno je kako smo došli do pobjede večeras protiv momčadi koja igra napamet: skromnošću i požrtvovnošću. Ova nam pobjeda još jednom potvrđuje koliko smo jaki iako imamo još puno za raditi. Skromnost ti može donijeti puno, a ona je u DNK našeg kluba, od predsjednika do svih nas. Moramo dobiti kontinuitet, pogotovo protiv momčadi koje se na papiru čine lakim protivnicima. Ponovno se dižemo, nastavimo ovako.

Ranocchia: Bili smo odlični, pobijedili veliku momčad i sada se okrećemo Laziju. Moja uloga kod udarca iz kuta? Da odvučem igrače zajedno sa još nekim od mojih suigrača kako bismo oslobodili prostor. Zanetti? Impresivan je, pomogao mi je u obrani. On i Nagatomo su mi pomogli da zaustavim Insignea. Cambiasso? Iznimno inteligentan momak koji nema problema igrati u ulozi braniča. Ali puno više priča nego Samuel (smijeh).

Nagatomo: Osvojili smo važne bodove jer Napoli je velika momčad, a utakmica je vrijedila drugog mjesta. Zadovoljan sam svojom predstavom, posebno u nastavku kada mi je trener poručio da više pomognem obrani. Imao sam i priliku, ali sam zakasnio… jer nemam duge noge pa je nisam uspio zakačiti. Nakon velikih pobjeda pad? Događalo se ove godine, istina, moramo biti koncentriraniji. Juventus? Moramo se držati našeg puta, prerano je za govoriti o tablici.

Guarin: Lijepa predstava, gol je bio važan, ali još važnija je bila momčad. Gol iz kornera? To je Stramin gol, vježbali smo tu akciju. Protiv ‘velikih’ samo pobjede? Drugačije su to utakmice, ali mi moramo svakoga jednako doživljavati. Ovu smo utakmicu sjajno pripremili. Posvećujem gol Miguelu Caleru, treneru vratara Kolumbije koji je preminuo od tromboze. Strašna vijest, mi smo ga svi poznavali i nadam se da ću moći biti od pomoći njegovoj obitelji.

Stramaccioni: Pripremali smo utakmicu da uskratimo Napoliju njihove najjače karike, Cavanijevu nevjerovatnu kvalitetu kretanja i prostor Hamšiku. Uspjeli smo u tome igrajući vrlo koncentrirano. Jako važna pobjeda, kao u svim međusobnim ogledima do sada pokazali smo da možemo igrati sa svakim, čestitam momcima. Mazzarri je uspio napraviti lijepi projekt u Napoliju, Inter je započeo sa svojim i vrlo sam zadovoljan prvom godinom. Grupa je ujedinjena, pripremamo utakmice vrlo pažljivo, svi su uključeni. Jako poštujem svoje igrače. Prijelazni rok? Normalno je razmišljati o profilu igrača za budućnost, što ne znači da će se dogoditi u siječnju. Gol Guarina? Momci su bili fantastični, tajming i egzekucija savršeni. Od Guarina sam tražio da bude polušpic, a kasnije da se povuče i zatvara Zunigu. Strašnu je utakmicu odigrao, kao i svi ostali. Cambiasso branič? On može to igrati bez problema, jer je jako inteligentan. Silvestre je više igrač koji čuva čovjeka, a večeras smo trebali ‘libera’ i zato je igrao Cambiasso. Bez trojca naprijed? Napoli je fizički presnažan u veznom redu. Da sam stavio trojac izložio bih momčad velikom riziku. Nije ovo bila utakmica za trojac. Suđenje? Behrami je trebao biti isključen, ne kažem to da stvaram polemike, već zato što ste me vi pitali.
Odgovori