full screen background image

Stramaccioni: Čestitke mladima

Nakon boda u posljednjoj utakmici Intera u grupnoj fazi Europa Lige protiv Neftchija izjave su dali Marko Livaja, Esteban Cambiasso i Andrea Stramaccioni…

Livaja: San je igrati za klub kao što je Inter. Treći gol? Ušla je, ali nema veze, bit će drugi put… Ja kao zamjena Militu? Ne mogu se nego nadati (smijeh), ali igrat ću gdje god Stramaccioni želi. On mi ukazuje povjerenje i zato mu hvala. Igrati sa takvim igračima je čast, uvijek ću davati 100%. Napoli? Nadamo se dobroj predstavi i pobjedi.

Cambiasso: Ne bojimo se ždrijeba, ja bih volio samo neko logistički lagano gostovanje, ime protivnika mi nije bitno. Chelsea smo već izbacivali? Da, ali to je prošlost, sada smo drugačija momčad koja gleda naprijed. Večeras uz zadovoljstvo bodom moramo biti još sretniji zbog mladih koji su odigrali odličnu utakmicu koja je mogla završiti 3:1 ili 4:1. Ali ako je bilo dana kada rezultat nije bitan onda je to ovaj. Branič? To odlučuje Stramaccioni, ja uvijek stavljam momčad ispred sebe, jer to je jedino pravedno. Nije mi strana ta pozicija jer sam je igrao i kao dječak, a i sa Mourinhom i Leonardom. Sneijder? Trebamo pričati o debiju mladih na San Siru, a ne o Sneijderu. Razlika u igri s Cassanom i bez njega? Kada ima loptu u nogama svašta možeš očekivati, sije paniku među protivnike i čini razliku svakim dodirom lopte. No ne smijemo se oslanjati na pojedince, imali smo teži period ali u nedjelju smo se vratili pobjedi i sada moramo tako nastaviti.

Stramaccioni: Puno je pozitivnih pokazatelja, a najvažnije je pohvaliti ove mlade koji su se odlično postavili na terenu. Čestitam Pieru Ausiliju, Robertu Samadenu i Pierluigiju Casiraghiju, asevima našeg mladog pogona. Cambiasso branič? Nije prvi put, bilo je bitno završiti grupnu fazu pozitivno pred našim navijačima. Objava pozvanih na Twitteru? Moram vas razočarati, ja sam nazadan u tom smislu: nemam ni Facebook ni Twitter profil. Sneijder? Pričam samo o onomu što se događa na terenu, a tu je situacija između njega i mene jasna i mirna. Wesley zna da je odluka samo moja. Razočaran njegovom objavom na Twitteru da nije pozvan prije nego sam ja to objavio? Ne, pričali smo i taj dan, ja sam mu rekao da zovem samo mlade i da ga neću uključiti kako bi trenirao s ostalima u petak ujutro. Ovaj put sam na njegovoj strani što se Twittera tiče, ništa ozbiljno nije napravio. Uostalom, da budemo jasni nije Twitter zabranjen od strane kluba, službeno, to je naš interni dogovor u svlačionici. U ovom trenutku moja je procjena takva i na teren šaljem one za koje mislim da su najbolji u tom trenutku. Ždrijeb? Imam sreću da treniram momčad koja je igrala mnoštvo važnih utakmica. Naš cilj je naslov u Europa ligi i prihvaćamo koga god izvukli. Sada se okrećemo prvenstvu i kupu, a od veljače ćemo se vratiti Europi. Prijelazni rok? Znamo da nam treba jedan igrač s karakteristikama prve špice i to znamo od početka. Ili će doći netko takav ili ćemo samo oporaviti ozljeđene.
Odgovori