full screen background image

Stramaccioni: Ova je utakmica posebna situacija

Uoči utakmice posljednjeg kola Europa Lige po skupinama između Intera i Neftchija redovnu press konferenciju održali su Marko Livaja i Andrea Stramaccioni…

LIVAJA

Ostaješ li u Interu ili ćeš negdje na posudbu?

Igrač sam Intera i mislim samo na to. O budućnosti ću pričati sa upravom.

Kako se snalaziš?

Osjećam se odlično, svi mi davaju savjete, posebno napadači, ali sam u sjajnim odnosima sa svima.

Jesi li očekivao da ćeš toliko igrati?

Moram reći da nisam i ne očekujem ništa, radio sam i radim da bih bio 100% kada mi se ukaže prilika.

STRAMACCIONI

Večeras idete u karantenu s obzirom da nema liste pozvanih?

Ovo je poseban slučaj, jer ne mogu koristiti, odnosno ne želim koristiti prvotimce. Trenutno stanje mi nalaže da u nedjelju moramo ući s najviše moguće energije. Stoga sam se okrenuo juniorima. Danas smo se našli, a tek sutra ujutro ću odlučiti koga izabrati za utakmicu. Razlog je što nisam nikoga želio uzeti ranije zbog jako važne utakmice s Rosenborgom.

Kakva je situacija sa Sneijderom?

Nisam očekivao to pitanje, iznenadili ste me. Previše sam o tome pričao isto kao predsjednik, sve odluke o igračima Intera moja su procjena. Hoće li igrati ili ne odlučujem ja i preuzimam odgovornost. To je tehnička odluka, on je dobro i trenira svaki dan. Nemojte me više pitati.

Kako su ozljeđeni?

Stanje se poboljšava, vidjelo se u nedjelju da imamo više rješenja. Alvarez je imao problema s koljenom nakon Parme, ali danas se vratio i nadam se da će moći u nedjelju. Chivu i Stanković sjajno napreduju, nadam se da će igrati u Kupu, a svakako u nastavku sezone. Drugih novosti nema, ali svi se pomalo oporavljaju. Svakako neće igrati sutra.

Tko bi više mogao igrati za prvu momčad?

Livaja je dao najviše odgovora. Mora naći kontinuitet, ali ja samo oduvijek vjerovao u njega. Odlučili smo se da mu damo priliku vani. On je ’93. godište, a ima ih dosta ’94. Benassi se pokazao u Kazanu, ali ne sviđa mi se stavljati ga pod reflektore. Neka se polako razvija. Stavljati ga da igra ovakve utakmice nije uobičajeno.

Što se promijenilo u odnosu sa Sneijderom od petka?

Stvorili ste golem problem. Tražite neku istinu koja ne postoji. Ja sam trener Intera i trenutno biram da Sneijder ne igra.

Treba li Cassanu malo minuta sutra?

Ne znam hoće li početi ili ući. Ne želim da mu odgovornost koju bi imao sutra na sebi bude teret u nedjelju. Može dati doprinos, jer ja još nisam usmjerio pažnju na nedjeljnu utakmicu. Njegov povratak je ključan, potpuno je drugačiji igrač od druge dvojice. Može biti alternativa za napad s trojicom ili s dvojicom.

Treba li nešto u prijelaznom roku?

Pričajmo o tome u siječnju. Ja uvijek pričam o karakteristikama igrača. Špic igrača nemamo, nisu to ni on (Livaja), ni Palacio ni Cassano. U siječnju ćemo prvo ubaciti igrače s dugim ozljedama kao Obi, Stanković i Chivu, a onda je jedino što nedostaje zamjena Militu. Ako izađemo na tržište trebati će nam jedan takav profil igrača.

Koliko je važno voditi juniore u karantenu?

Za mene je ključno da mladi prožive karantenu.

Što misliš o Balotelliju u Milanu, hoćeš li ga tražiti od Morattija?

Predsjednik ne voli baš poruke. Ako ga budem tražio, znat će da sam to ja. Ne vjerujem da ću mu do Nove godine tražiti bilo koga. Nisam pametan u vezi prijelaznog roka kada prvo moram misliti kako igrati protiv Napolija, pa Lazija, pa Genoe.

Koji će juniori ostati s prvom momčadi?

Svi koje sam danas doveo. Ovo je drugačija utakmica.
2 thoughts on “Stramaccioni: Ova je utakmica posebna situacija

Odgovori