full screen background image

Moratti: Nema alternative za Sneijdera

Predsjednik Intera Massimo Moratti nakon kratkog intervjua novinarima po sastanku kluba i Sneijdera ponovno je govorio, za La Gazzettu dello Sport…

Normalno je da klub nudi novi ugovor, koji bi Sneijderu dao dvije godine više, uz još uvijek vrlo visoku plaću, a klubu mogućnost da uštedi. Imajući važeći ugovor on ima pravo reći ne. Mi potom možemo ponuditi neke izmjene, ali čini mi se da za takvo što nema prostora. Nama se ponuda činila fer, ali on ne misli tako. Vidjevši njegovo priopćenje puno smo dalje nego sam mislio.

Jesu li vam stigle ponude za Sneijdera?

Ne, jučer nam ih nisu prezentirali. Da jesu bili bismo dva koraka naprijed u ovom slučaju. Glasine o Milanu me ne brinu iako ne bi bilo prvi put. Ili će prihvatiti ili odlazi, druge nema. Da sada idemo tražiti alternativu ne bi bilo korektno, jer on je jedan od nas i još se nije definitivno odlučio.

Što se mora dogoditi da zaigra?

To je oduvijek bila stvar isključivo trenera. Nikakve naredbe on nije dobio od kluba. Ako bude kvalitetno trenirao i osjećao se dijelom grupe igrati će. Mislim da se stvar krivo protumačila nakon Brancine izjave koju sam mu ja rekao da kaže. Ja sam prvi koji bi rekao treneru da ga stavi, jer nije mi u interesu da ga plaćam da sjedi na tribini, a igrač je koji može riješiti utakmicu jednim potezom. A da ne zaboravimo na kaos koji se stvori svake subote kada se sazna da nije među pozvanima za utakmicu. Zato se sve treba što prije riješiti, jer se stvara tenzija i u momčadi. Zbog mentalnog i fizičkog stanja kao i slabe volje za prilagodbom momčadi trener je smatrao da Wes ne treba igrati. Stramaccioni je uvijek bio izravan s njime.

Sneijder je rekao da mora igrati prije nego se odluči?

Ma, tako je zaobišao stvarni problem. Trener određuje jeli u formi ili ne. Istina je da smo u klinču, jer mi smo od njega tražili uslugu, a on tim nije sretan. Njegovo priopćenje to dokazuje. No ja to ne vidim kao nerješivu situaciju, jedan razgovor može sve promijeniti. Možda zabije četiri komada Napoliju… Mi ga želimo zadržati, a on nikada nije rekao da želi otići.

Jeste li ikada razmišljali da osobno s njim popričate?

Ne čujemo se mjesec dana. Sada mislim da ga je strah smetati me, a ja se ne želim miješati, želim ga pustiti da razmisli.

Zašto sve ovo u studenom?

Zato što može ići u siječnju bude li želio, a mi ćemo dodatno uštediti. Novi ugovor ionako bi bio valjan tek od sljedeće sezone, još ovu bi vrijedio sadašnji. Da smo ovo napravili na ljeto značilo bi gotovo da ga tjeramo.

Isto ćete predložiti Argentincima?

Da, ali to će sigurno biti manje javno. Nadalje, oni su stariji i imaju ugovore koji ističu ranije.
4 thoughts on “Moratti: Nema alternative za Sneijdera

  1. nerazzurri

    mislim da su pomalonekorektni prema snaieru i da ga je “stručnjak” Branca ucijenio, a sad se to treba popravit…covjek ima ugovor do 2015 i trebalo je uz igru da se pregovara…kao sto ce uradit sa argentincima.

  2. Augment

    Ne znam samo ko ce mu ponuditi platu vecu od 4 miliona gdje god da ode.. klub je ispao.djubar jer mu nedaju igrati. Ali ocito je da i on zeki da ide inace bi prihvatio. Mada mu je najbolje da ode jer uz vrsnog stratega koji mu ne zna naci poziciju moze samo potonuti u anonimnost.

Odgovori