full screen background image

Stramaccioni: Možemo malo odahnuti

Nakon pobjede Intera nad Palermom u 15. kolu Serie A izjave su dali Walter Gargano, Javier Zanetti, Yuto Nagatomo, Esteban Cambiasso, Andrea Ranocchia, MacDonald Mariga i Andrea Stramaccioni…

Gargano: Važno je da smo dobili, da smo trčali. Zadovoljni smo i umorni zahvaljujući dobrom Palermu koji se znao odlično braniti. Uzeli smo tri boda i nismo dopustili onima ispred da se udalje. Napoli? Bit će emotivno za mene, čudno zbog svih prijatelja, rodbine… Nakon toliko godina u Napoliju bit će čudno, ali lijepo.

Zanetti: Srećom da je pao gol i da smo uzeli tri boda. Provali smo na sve načine. Pripremali smo utakmicu da stojimo visoko i da izlazimo s loptom. Zamjena? Bilo je emotivno, hvala navijačima koji mi poklanjaju toliko ljubavi. Imali smo cijeli tjedan za rad i mislim da se vidio napredak.

Nagatomo: Prije tri dana trener mi je rekao da se dobro pripremim za utakmicu, ali nisam znao da ću ući s klupe. Nakon mjesec dana smo se vratili pobjedi i sada moramo iskoristiti ovaj val.

Cambiasso: Morali smo se vratiti na naš put: momčad smo u stvaranju, ali imamo želju dobiti svaku utakmicu. Moramo svi biti mirni i davati sve od sebe. Gargano? On je igrač koji daje puno, kvalitativno i kvantitativno.

Ranocchia: Gol nije moj, ali sam isto sretan. Uvijek mi se događaju nekakve pola-pola situacije. Danas su me puštali da dolazim gotovo do kaznenog prostora, bilo mi je to odlično. Igrao sam s loptom, ubacivao se kada je bilo moguće, a u obrani smo svejedno bili dobri.

Mariga: Bilo je teško, ali važno je da smo pobijedili. Krenimo od toga. Imali smo sreće, ali tražili smo taj gol. Sada idemo raditi i to je to. Ja sam sretan što sam se vratio i moram se nastaviti truditi jer konkurencija je velika. Suigrači su mi davali snagu, bili podrška, jer nije lako izbivati osam mjeseci. Cassano? Iznimno simpatičan, nasmijava nas sve. Budućnost? Vidjet ćemo, sada sam dio nerazzurra, moram biti spreman kada me trener zatreba, a onda ćemo u siječnju vidjeti.

Stramaccioni: Već par kola nismo mogli odahnuti. U ovom trenutku, kada nismo u formi momčad mi se svidjela. Dali smo maksimum, imali dobre prilike u prvom poluvremenu, a u drugom smo pali. Gol je pojednostavnio utakmicu. Naša momčad ima precizne karakteristike: imamo strukturu koja nam dopušta da zabijaju samo napadači, jer krila nemamo, a Milito je na izmaku snaga, Palacio također u posljednje vrijeme igra stalno… Pa ipak protivniku nismo puno dopustili, osim udarca Iličića. Napad nam je danas nailazio na zid od pet igrača, Palermo je bio odlično zatvoren. Guarin nam je dao dodatni polet, on donosi posjed lopte i čim je ušao zajedno s Nagatomom je odmah stvarao višak igrača desno. Što treba da se vratimo igri kao protiv Juventusa? Svaki igrač ima svoje karakteristike, kada bi protiv Palerma igrao s tri napadača oni bi se branili s četiri braniča. U ovakvoj utakmici meni su trebali Palacio i Coutinho koji igraju na 20 metara od gola, a to mi nije trebalo protiv Juventusa… da je tako lako prvenstvo bi bez problema bilo naše, zar ne? Ima li kod Sneijdera mobbinga? Ja do nedavno nisam živio nogomet na najvišoj razini i smatram da moramo paziti kada upotrebljavamo riječ mobbing, jer ako nas čuje netko tko radi za 1000 eura mjesečno ispadamo budale… Ja imam pravo izabrati tko je u boljoj formi i prema tome slažem momčad. Klub ima svoj posao, trener ima svoj i ja trenutno biram igrati bez Sneijdera. To nema nikakve veze s njegovim pregovorima s klubom, samo smatram da se mora odlučiti kako bi se posvetio radu, a Inter dolazi iznad svega. Nitko mi nije naredio da ga ne koristim, to je samo  moja odluka. Stoga nema nikakvog mjesta za priču o mobbingu, to je smiješno.

Vrlo simpatične bile su i izjave bivšeg trenera Intera, danas Palerma Gian Piera Gasperinija koji je na upit osjeća li gorčinu povratkom u Milano rekao: “Ne, jer bez obzira što profesionalno iskustvo nije bilo lijepo u Interu, ostalo je ono osobno. Javio sam se svima iz kluba prije utakmice.” Potom je na pitanje jeli mu više žao tog iskustva ili što se rezultatom nije uspio osvetiti rekao: “Niti jedno niti drugo. Dapače, sretan sam jer danas vidim Inter koji je bio ‘nemoguć’ prije samo godinu dana. Daje mi osobno zadovoljstvo vidjeti obranu sa trojicom, vidjeti Palacia u Interu, prodali su Pazzinija što sam i ja zagovarao, a Sneijder će se morati prilagoditi ako bude igrao…”
2 thoughts on “Stramaccioni: Možemo malo odahnuti

Odgovori