full screen background image

Palestinci i Izraelci zajedno, to je Inter Campus

Obzirom da je primanje delegacije Inter Campusa u Ujedinjenim Narodima vrlo posebna stvar i priznanje našem klubu donosimo i izjave Ivana Cordobe, Luisa Figa i Francesca Tolda na predstavljanju ovog projekta…

Cordoba: Ovo je program koji se brine o djeci svaki dan i preko čarolije nogometa vraća im veselje igranja, ali ih i uči ključne vrijednosti života. Meni je čast ovdje predstavljati momčad.

Figo: Skoro 20 godina sam igrao nogomet, a samo četiri u Interu. No upravo u crno-plavom sam pronašao najviše prijatelja i bio najcjenjeniji. Ali najviše od svega, upoznao sam se s Inter Campusom i sada mi je čast predstavljati ga. Ja sam u svom životu imao priliku slijediti svoj san i sada želim isto svoj djeci svijeta, bez obzira kakvi im snovi bili. Zahvaljujući ovoj velikoj obitelji koja je Inter to je moguće. Zahvaljujući Inter Campusu čiji sam dio što me čini ponosnim to je moguće.

Toldo: Deset tisuća djece, 25 zemalja, samo jedna nada za igrom i životom. To je Inter Campus. Nije mi samo drago, već sam ponosan što sam dio toga. Sretan sam što sam ovdje i predstavljam Inter i Italiju putem sjajnog programa kao što je Inter Campus. Emocije koje ti donose ta djeca svaki put kada ih sretnemo jače su od osvajanja Lige prvaka, vjerujte mi. Naš rad nije samo dobrotvoran, mi djeci koja nemaju baš ništa drugo dajemo nadu za život kroz igru. Zajedno s lokalnim partnerima reintegriramo ih u društvo, u život, učimo ih poštovanju i još puno toga. Cilj je razvoj, ne samo nogometni, ove djece: putem nogometa educiramo i dječake i djevojčice bez obzira na etničku, rasnu ili vjersku pripadnost. Uspjeli smo da se zajedno igraju palestinska i izraleska djeca.  To je Inter Campus.
Odgovori