full screen background image

Stadionom se više ne čuje “Pazza Inter”

Od 2. rujna na domaćim utakmicama Intera svira “C’e solo l’Inter”. Službena je to himna kluba, ali posljednjih godina “Meazzom” se orila “Pazza Inter”…

Već par mjeseci popularna pjesma koju su otpjevali sami igrači ne može se čuti na stadionu. U klubu kažu kako je razlog traženje vlasnice autorskih prava Rosite Celentano da joj se isplati određena svota novca. Klub navodi kako se pokušao dogovoriti oko iznosa, ali nisu naišli na razumijevanje autorske kuće.

Celentano pak ima svoju verziju: “Ne znam pravi motiv, sigurno nismo mi zabranili da se pjesma izvodi na stadionu. Nitko mi ništa nije rekao i to me žalosti. Žao mi je što Inter prenosi lažne navode o mojim potraživanjima. Ja samo još od 2003. tražim isplatu autorskih prava kako nalaže zakon. Isto kao što sam ja Interu platila korištenje imena i obilježja kluba. Ja sam prva iznenađena i razočarana odlukom kluba da zamjeni navijačima najdražu pjesmu starom himnom zbog normalnih i zakonskih ekonomskih potraživanja.”
2 thoughts on “Stadionom se više ne čuje “Pazza Inter”

  1. nerazzurri

    Ako je ovo tačno da ne žele platiti autorska prava onda je fakat žalosno..Nekad smo se rasipali na neke polovnjače od igrača a sad nismo u stanju platiti autorici nase himne…stvarno ne mogu vjeovati, a zar smo postali takvi frontalni kokuzi!!

Odgovori