full screen background image
Search
Wednesday 19 January 2022
  • :
  • :

Stramaccioni: Izborili smo se da odmaramo najbolje

Uoči pretposljednjeg kola po skupinama Europske lige press konferenciju u Kazanu su održali Vid Belec i Andrea Stramaccioni…

BELEC

Meni je ovo velika prilika, da pokažem što znam. Tko god bude igrao siguran sam da će dati sve od sebe – kratak je bio slovenski vratar.

STRAMACCIONI

Odmaram one koji najviše igraju. Iako ćemo igrati bez najpoznatijih igrača siguran sam da će mladi i ostali koji budu igrali biti dobri. Bez obzira što poštujemo Rubin i znamo da je velika momčad sutra ćemo ići na pobjedu. To što smo se oboje već kvalificirali dopušta nam da sutra odigramo vrlo lijepu utakmicu. Nama će sutra biti prilika da pokažemo plodove rada mladih uzrasta u klubu.

Što misliš o Rubinu?

Momčad na najvišoj razini. Imaju sjajnog trenera, Berdyeva, jedan od najboljih u Europi. Malo se o njemu priča, ali gledao sam brojne njegove utakmice.

Kako bez Cassana i Milita?

Palacio je najstariji, a Coutinho, Livaja i Garritano dokaz su da razmišljamo o budućnosti. Njihov trener će nas namučiti, kao što je to napravio u Milanu, ali mislim da će utakmica biti spektakularna. Sutra imamo deset igrača s manje od 21 godine i mnogi od njih će zaigrati.

Nema ni Nagatoma?

Puno je putovao u posljednje vrijeme, ali danas su on i Cassano trenirali.

Kako komentirate posljednje događaje u prvenstvu?

Mirni smo.

Koliko vas iscrpljuju ovako daleka putovanja?

Na izvlačenju smo znali da nas čekaju tri daleka putovanja, ali dva smo već prošli.

Koliko nedostaju ozljeđeni?

Igramo bez trojice braniča i pet veznjaka. No bez obzira na to ostali smo vjerni svojim karakteristikama i nismo izgubili identitet.

Puno mijenjate?

Sutra imamo prostora za takvo nešto, jer smo osigurali prolaz. Ali već od šesnaestine finala toliko promjena neće biti moguće. Ako smo u prvom dijelu, uključujući kvalifikacije mijenjali to smo radili jer smo imali izbora. Sada smo primorani zbog toliko ozljeda.
One thought on “Stramaccioni: Izborili smo se da odmaramo najbolje

Odgovori