full screen background image

Stramaccioni: Vraćamo se sigurnom

Uoči utakmice 13. kola između Intera i Cagliarija Andrea Stramaccioni se obratio novinarima…

Cagliari je u uzlazu, težak protivnik?

Njihov rad u posljednje je vrijeme pod povećalom. Ne samo da ostvaruju rezultate, igraju dobro. Čak i u porazu u Firenzi, posebno u prvom dijelu su igrali odličan nogomet. Najbolji protivnik na tom stadionu do sada. Imaju zid koji dugo igra zajedno i to se osjeti.

Kako se oporaviti nakon Bergama?

Nismo se raspali nakon Bergama. Kaznili su nas iz par epizoda, ali mi smo svoje odigrali i zaslužili nešto više, uz svo poštovanje prema Atalanti. Vidio se naš karakter. Nismo pali moralno, a manjak bodova se može nadam se pretvoriti u dodatni motiv sutra. Ključna utakmica u kojoj se moramo vratiti pobjedi.

Vraća li se obrana sa trojicom i kako je Sneijder?

Imamo manje nedostupnih nego prošli put, dakle na teren će Inter koji daje više sigurnosti, igra bolje i koji je češće igrao zajedno. Sneijder je dobro, ali nisam riskirao.

Kakav je poraz bio u Bergamu?

Poraz koji dodatno motivira, jer želimo se vratiti pobjedama. Poraz protiv Siene je bio recimo drugačiji, tada smo dotaknuli dno.

Što misliš o prepucavanju Contea i Cassana?

Ne znam, moja pozicija je uvijek uravnotežena, jasna. Nakon Juventus – Inter previše se pričalo o Interu. Mi smo odgovorili preko Brance i Cassano je rekao što misli. Meni se to sviđa, sviđa mi se pričati o nogometu. Mi smo ujedinjeni i na istom smo putu.

Može li Coutinho biti oružje više?

Sigurno, ima posebne karakteristike. Imati aseve naprijed sa tako različitim karakteristikama meni daje mogućnost da mijenjamo oblik napada, dakle prednost. Kad možeš miješati različite igrače u istim ulogama to je sjajno.

Kako je trolist?

Jasno je da kada igramo s trojicom naprijed, bilo kojom, stvaramo ogromnu poteškoću protivnicima. No to je teret ostaloj sedmorici. Ne možemo sve utakmice igrati tako, moramo procijeniti i protivnika. Sutra moramo ostvariti rezultat, sa ili bez trolista. Cagliari se ne smije podcijeniti.

Kako su reprezentativci i bojiš li se da je Inter sada u zenitu fizičke moći?

Sigurno da su dvojica Argentinaca i Uruguajaca u nezavidnoj poziciji, ali nadam se da su imali dosta vremena za oporavak i da neće biti umorni sutra. Što se tiče spreme sve je točno po planu: željeli smo u četiri kola osigurati prolaz dalje u Europi što nam sada dopušta da drugačije gledamo na posljednja dva kola. Ne vidim da Inter pada u posljednjim minutama što je znak da je sve u redu.

Ima li nešto na što posebno ciljate u nedjelju?

Ne želimo si govoriti “znao sam”, jer pogledali smo puno puta pogreške iz Bergama. Riskirali smo, bilo je prelako stvoriti nam priliku. Moramo još puno raditi iako u Bergamu nismo mogli ništa mijenjati. Mogli smo povesti kod 1:1, a onda je stigao nesretni jedanaesterac. Nisam radio skandale, jer nije bilo potrebno, ali sutra moramo dobiti. U Bergamu nisam vidio velike ili nerješive probleme.

Priča se o fizičkom padu kod Juventusa, a što tek reći vama koji ste počeli sezonu ranije?

Nisam vidio njihov pad, protiv nas su jurili sve do Palaciovog gola. Smiješno mi je da poraz Juventusa od Intera pripisujete njihovom fizičkom padu. Postoje oni koji objektivno gledaju na stvari, a postoje i oni koji kada pobijediš kažu da je to zato jer protivnik nije bio pravi. No idemo dalje, to je prošlost, ali ne vidim pad kod niti jedne momčadi.

Kako je Guarin i koliko može Mariga?

Guarin bi jeo travu da može igrati sutra. Da nije bilo reprezentacije možda bi ga riskirali, ovako smo sigurni da mora odmoriti. Igrat će u Kazanu. Marigu sam želio što prije i to će napraviti u prvenstvu, jer Europa Ligu ne može igrati.

Sa Samuelom u prvoj postavi nemate nikakvih problema. Kako su on i Ranocchia?

Walter je Interov najbolji branič, moram biti objektivan. Ktome je i vođa. Ali i s njime smo se mučili, na početku sezone. Dakle pobjede ne donose pojedinci. Kada protivnik ima dva opasna centralna napadača mi se sjajno branimo s trojicom. Ako igraju s jednim napadačem onda mi moramo varirati.

Kakav doprinos može dati Duncan?

On je moja najveća patnja. Dao sam mu premalo vremena prema onome koliko ga cijenim. Uvijek su iskrsnule stvari zbog kojih se nisam odlučivao za njega i to je samo moja odgovornost. Bitan nam je i zato ću na kraju kalendarske godine procijeniti da li ga dati na posudbu da igra, kao Longo. Nisam ga mogao staviti na listu za Europu. Drago mi je zbog poziva u reprezentaciju, to potvrđuje što sam upravo rekao.

Jeli poraz zaista dodatan motiv za sutra?

Jako se želimo vratiti pobjedi. Cagliari je najgori mogući protivnik na kojeg smo mogli naletjeti trenutno i zato idemo u utakmicu pognute glave. Oni su idealni da nam naude. Znam to jer radimo na njima cijeli tjedan. Sutra moramo biti pravi, poštovati protivnika i paziti na njihovo najsnažnije oružje.
Odgovori