full screen background image

Milanu Scudetto… na Facebooku

Portugalski Futebol Finance napravio je istraživanje najpraćenijih nogometnih klubova na socijalnim Internet stranicama poput Facebooka ili Twittera (samo službene stranice)…

Kada bi se prema tome gledalo najviše navijača na svijetu imala bi Barcelona koja je 10. studenog imala 36.619.000 “likeova” na Facebooku. Madridski Real ima oko četiri milijuna manje, a blizu 30 milijuna još je samo Manchester United sa oko 28 milijuna. Još jedan engleski klub, Chelsea drži četvrtu poziciju sa 13 milijuna fanova, a slijedi prvak Italije na socijalnim mrežama Milan sa 12,2 milijuna pratitelja putem Facebooka.

Zanimljiva, ali ne i iznenađujuća je pozicija turskih klubova od kojih čak dva (Galatasaray i Fenerbahće) drže osmu i devetu poziciju, dok je Bešiktaš 13. Šesti je Arsenal, sedmi Liverpool, a deseti Bayern.

Juventus je drugoplasirani talijanski klub na 11. mjestu, dok je naš Inter tek 21. sa 1.810.000 sljedbenika. Ispred Intera su čak tri kluba iz manje poznatih nogometnih zemalja – indoneški Persib Bandung, meksički Chivas i egipatski Al Ahly.

Valja naglasiti da Inter jedini od navedenih na svojim Facebook stranicama ne dopušta slobodno pisanje, već isključivo sami kreiraju postove i po tome su najaktivniji klub.

Kompletnu listu pogledajte na sljedećem linku: globoesporte.globo.com/platb/olharcronicoesportivo/2012/11/13/brasil-tem-12-clubes-entre-os-100-mais-do-facebook
Odgovori