full screen background image

Stramaccioni: Ovaj nam poraz ne oduzima entuzijazam

Nakon poraza Intera u Bergamu kod Atalante u 12. kolu Serie A izjave su dali Walter Gargano, Javier Zanetti i Andrea Stramaccioni…

Gargano: Nemam objašnjenja. Znali smo da je Atalanta odlična kod kuće, imali smo trenutke nepažnje koje smo skupo platili, ali dopustite mi da kažem da je Inter bio odličan. Umor je sigurno bio faktor, a Atalanta je nakon gola povukla svoje snage i kretala u kontre. Jedanaesterac? Ne želim komentirati, nekad se svira nešto u vašu korist, nekad protiv. No Moralez je pao prije dodira, Silvestre je dirao loptu, ali sudac je čovjek i kao takav griješi. Sada imamo tjedan za rad, nema utakmice u tjednu. Malo ćemo se odmoriti. Napoli? Sretan sam zbog bivših suigrača. Uvijek ću biti zahvalan Napoliju zbog afekta koji su mi pokazali na i van terena. Nadam se da će biti tu do kraja, ali i da ćemo se mi odmah oporaviti od ovog poraza.

Zanetti: Bila je to utakmica s puno obostranih prilika. Prihvaćamo rezultat, oni su bili odlični. Priznajemo da smo u trenucima bili podređeni, ali smo kasnije sjajno reagirali i samo ih je Consigli spasio. U najboljem našem trenutku smo primili drugi gol, pa treći. Međutim, to ne mijenja naš put. Što sam rekao sucu kod jedanaesterca? Da je za njega prekršaj, dok smo Mati i ja tvrdili da je start bio čist, na loptu. No nije bilo povratka. Utjecaj Europske lige? Fizički smo bili dobro. Vratari su sjajno branili, a mi smo znali koje poteškoće donosi ovaj protivnik i ovaj stadion. Nedostatak sreće? Bio bi to alibi, a ja ne razmišljam tako. Prihvaćam poraz, ali obje momčadi su igrale i mogle pobijediti.

Stramaccioni: Bilo je nezamislivo da ćemo pobijediti sve utakmice. Danas je bilo nepažnje otraga, ali bili smo opasni, igrali u visokom ritmu. Ovo nije poraz koji nam oduzima entuzijazam, idemo dalje uzdignute glave. Platili smo sjajan početak Atalante, ubacio se Bonaventura, a mi smo to prekasno skužili. Poslije ih je Consigli držao u utakmici. Baš kada smo mi bili najbolji primili smo drugi gol. Šteta, jer da nismo primili treći mislim da bismo remizirali. Čestitke Atalanti. Jedanaesterac? Sudac je bio blizu, svirao ga je, tako je mislio… Nisam komentirao suđenje u Torinu, a kamoli sada. Ja sam stalno ponavljao kako je ovo utakmica na razini derbija i čestitam Atalanti, ali mislim da Inter nije zaslužio poraz. Poštujem rezultat, ali Inter je bio odličan. U prvim minutama smo platili nepažnju i rezultat stoji. No nismo niti u jednom trenutku bili podređeni i uz malo sreće rezultat je mogao biti drugačiji. Pogreške pojedinaca? Nisam ih vidio, vidio sam samo kolektivne pogreške. Početni sastav? Preferirao sam tri veznjaka umjesto tri braniča. Nismo bili pravi u pokrivanju, ali to nije alibi.
Odgovori