full screen background image

Stramaccioni: Atalanta je top protivnik

Uoči utakmice 12. kola Serie A između Atalante i Intera medijima se obratio Andrea Stramaccioni…

Koje su opasnosti za ovu utakmicu?

Ja strašno poštujem Atalantu, odlični su nakon pauze. Posebno pratim Colantuona koji radi odlično. Malo se o njemu priča. Organizirani su i čvrsti bez obzira što imaju vrlo kvalitetne igrače od veznog reda naprijed. Nemaju destruktivca, a opet stalno ostaju u ravnoteži. Pobijedili su Napoli i Milan i mi ih smatramo top protivnikom.

Kako su ozljeđeni?

Nemamo baš sreće s tim trenutno, ali to nam treba biti dodatni motiv, ne alibi. Ne smijemo gledati na to tko nam nedostaje, velika momčad može bez svakoga.

Jeste li razgovarali sa Sneijderom?

Imam sjajan odnos s njim, pričamo svaki dan. Želi se vratiti, vidi da nam ide i želi dati ruke. O njegovoj se kvaliteti ne raspravlja, ali treba proći liječničke testove. Prošli put doktor je potvrdio da može trenirati i sada Rapetti s njime prolazi poseban program.

Opća slika ozljeđenih?

Od onih na dulje vrijeme najbliži povratku je Coutinho. Sljedeći tjedan se pridružuje momčadi, dok Ranocchiju i Samuela nadgledamo.

Postoji li rizik prevelike euforije?

Ne damo se, imamo Napoli i Fiorentinu koji su nam za vratom, Romu i Milan koji se oporavljaju. U nedjelju nas očekuje jako teška utakmica što zbog kvalitete protivnika što zbog našeg stanja. Inter je probao pobijediti vodećeg u gostima i uspio. Tako i ovaj put poznajemo njihovo najjače oružje.

Kako su Obi i Mariga i hoćete li gledati rimski derbi?

Mariga će igrati jedno poluvrijeme s juniorima i bit će to važan test, jer to znači da je pri kraju oporavka. Obija jako pazimo i vratit će se kada on i doktor zajedno budu spremni. Ne znam kada će to biti. Derbi? Imam puno prijatelja u toj utakmici koja znači borbu za vodeće pozicije na tablici.

Postoji li klasičan Inter?

Neke određene situacije pomažu ti da ojačaš, ali nema klasičnog Intera. To može biti loše, ali i dobro. Postoji baza igrača koji su se pokazali nositeljima, a na drugim mjestima se može mijenjati. To nam pomaže da budemo nepredvidivi. Nema klasičnog Intera, samo čvrsta momčad.

Tehničko mišljenje o Balotelliju, jedan gol u 11 utakmica?
Igrač vrhunskih kvaliteta koje je dokazao na Europskom prvenstvu. A što se tiče situacije u Engleskoj ne mogu ništa reći kada ne poznam situaciju.

Što misliš o zabrani Twittera Sneijderu?

Zajedno sa Team Managerom Ivanom Cordobom odredili smo pravila ponašanja. Ne smiju se iznositi nikakve informacije o momčadi ili klubu, a da prije toga nije bilo obavijesti ili dopuštenja. Moramo imati jasnu komunikaciju prema vani. Vi znate za Snedijera, ali nije jedini kažnjen zbog kršenja kodeksa. To je naša interna stvar i ostaje privatna, nema tu nikakvih tajni.

Hoćete li gledati Juventus?

Njihov rezultat ne mijenja ništa, jer je još rano. Možda bude pri kraju prvenstva. Mi igramo četvrtkom u Europi što znači da ćemo prvenstvo često igrati nedjeljom navečer. To mi omogućava da gledam ne samo Juventus, već i Napoli i Fiorentinu koja bi se pobjedom nad Milanom uključila u borbu za vrh.

Zar Sneijder ne glumi zvijezdu?

Ako vam se to čini iz vana vjerujte da nije tako iznutra. Miran je, šali se i smije sa svima. On je Interovo veliko ime, ali je ozljeđen. Od kada se vratio iz Los Angelesa stalno razgovaramo.

Kako si proživio ovaj tjedan putem medija?

Jasno je da svi ti komplimenti gode. Ja sam dosta hladan na te stvari, jer mislim da osjećaj da ste dobri ne daje nikakve privilegije. Ako je momčad dobra to je zasluga svih. A u talijanskom prvenstvu dovoljno je jako malo da se vratiš na dno. Stoga ne smijemo pogriješiti protiv Atalante.

Mudingayi je jedan od kažnjenih zbog kršenja kodeksa ponašanja?

Istina. Bio je depresivan, jer se ozljedio baš kada mu je krenulo. Uz njega smo, ali pogriješio je što je svoje stanje objavio prvo na Twitteru pa onda rekao nama. Stvari se prvo moraju riješavati u svlačionici.

Treba li nadograditi ovu momčad?

O prijelaznom roku neću razgovarati do 1. siječnja, nema smisla. Rekao sam Branci i Ausiliju na čemu da rade, a onda ćemo pričati nakon Božića. Nedostajat će nam mnogi igrači, ali uvjereni smo da ćemo i bez njih biti pravi. A tu ne mislim da ozljeđene ili na one koje još nismo doveli.
4 thoughts on “Stramaccioni: Atalanta je top protivnik

  1. nraguz

    Jebena zadnja izjava. Pretpostavljam da se radi o Stankoviću (MLS)i Marigi. A možda i Alvarez, tko zna…

    Drago mi je i što ne forsira sa Sneijderom jednako kao i dva puta ponovljeno da priča s njim svaki dan. Valjda mu objašnjava, a ovaj shvaća novu ulogu koju će imati kada bude 100% spreman.

  2. giuseppe

    Zašto Mariga ? Nije ni dobio priliku, a u zadnjih godinu i po sam ga pratio u sociedadu i parmi i daleko od toga da je loš. Pitanje je kako bi funkcionirao u velikom klubu kao Inter ali ne znaš dok ne probaš.

Odgovori