full screen background image

Inter sve bliže velikom rekordu iz Mancinijeve ere

Pobjedom 3-1 u derbiju 11. kola talijanske Serije A, nogometaši Intera su došli do devetog uspjeha zaredom. Sedam pobjeda je vezano za Seriju A, a dva za utakmice Europa lige…

Time se ovaj Inter, koji vodi mladi trener Andrea Stramaccioni i koji skuplja simpatije diljem Italije zbog načina igre, približio velikom rekordu koji je postavio nekadašnji trener ovog kluba Roberto Mancini. U sezoni 2007/08 Mancini je vodio Inter do – trinaest pobjeda zaredom.

Isto tako, Inter je ostao i nakon utakmice kod Juventusa savršen kada su u pitanju gostujuće utakmice. U natjecateljskim ogledima ove sezone Inter je gostovao devet puta i svih je devet ogleda dobio. U pitanju je šest utakmica u Seriji A, kao i tri u Europa ligi. U Seriji A na gostovanjima Inter ima fantastičnu razliku pogodaka od 14-2.

Spomenimo i da je Inter posljednji put Juventus pobijedio u sklopu Serije A, u gostima, daleke 2005. godine, te da Diego Milito nikada u dresu Intera nije zabio pogodak torinskom klubu. U ovom subotnjem ogledu je Milito dva puta pogađao mrežu torinske momčadi.
Odgovori