full screen background image

Stramaccioni: Pokazali smo im “na terenu”

Nakon veličanstvene pobjede u derbyju d’Italia Interovi junaci koji su dali izjave bili su Diego Milito, Andrea Ranocchia, Yuto Nagatomo, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Andrea Stramaccioni i Massimo Moratti…

Milito: Strašno teška, čvrsta utakmica, ali znali smo da će biti takva i uspjeli smo. Ušli smo pospano i primili gol, koji jest bio iz zaleđa, ali na kraju smo zasluženo pobijedili. Idemo naprijed ovim putem i pokušat ćemo sve pobijediti utakmicu po utakmicu. Što smo osjećali na poluvremenu? Ljutnju zbog nepravedno dosuđenog gola i ne pokazivanja drugog žutog kartona Lichtsteineru. Ali bili smo hrabri i na kraju smo nagrađeni.

Ranocchia: Bilo je lijepo, zaista lijepo. Jako sam se umorio, ali kada igraš s momčadi kakva je Juventus to je za očekivati. Pokazali smo znanje i srce i zasluženo odnosimo tri boda. Marchisio? Namučio nas je, ali znali smo da je ubacivanje veznih igrača naprijed jedno od njihovih oružja. Samir je bio sjajan, njegove obrane su nas digle. Znali smo da je utakmica duga i nismo izgubili koncentraciju. Nadali smo se ovakvoj večeri, ali kada preokreneš onda je osjećaj još intenzivniji. Jeli slađe od derbyja? Jednako, jer oboje su povijesni rivali. Sada ćemo nastojati popraviti slabe točke, ali i ono u čemu smo jaki.

Nagatomo: Sretan sam, bilo je važno pobijediti, momčad je to zaslužila iako nije bilo lako pobijediti Juventus nakon 49 utakmica bez poraza. Što se trećeg gola tiče to je jedno od mojih jakih strana i pokušao sam iskoristiti prostor koji su ostavljali napadajući nas. Htio sam zabiti, ali kad nisam uspio asistirao sam i jednako sam sretan. Naslov? Danas sam shvatio koliko je jak Juventus. Bit će teško, ima još puno utakmica, ali mi se nikada ne predajemo i idemo ovim putem.

Cambiasso: Znali smo za jake strane Juventusa, ali i to da ih moramo napadati. Jeli ova utakmica prekretnica, odlučujuća? Ne vjerujem ali sigurno da je važna. Rekli smo da ishod neće promijeniti našu sudbinu i projekt koji pratimo. On postoji i vidjet ćemo koliko će trajati. Bili smo uvjereni i ja mislim da pojedinci bez podrške momčadi ništa ne mogu. Momčad postoji, to se vidi i tu ne mislim na fizičku spremu, već mentalitet. Handanović je bio sjajan, ali on je vratar velikog kluba. Bio je ključan kod udarca Marchisia, a naša je zasluga što smo se htjeli nadigravati. Mi anti-Juve? Mi nismo anti-nitko, mi smo Inter, pokušavamo odigrati naše prvenstvo i dati maksimum u svakoj utakmici. Kao Inter imamo tu obvezu. Ne mogu odvojiti trenera i momčad, zajedno smo kada ide dobro i kada ide loše. Kada sam došao na pripreme rekli su mi kako je Cordoba sada s “one” strane, ali ne, nije tako jer smo svi zajedno. Mi smo Inter, a ostali su s “one” strane.

Zanetti: Znali smo da će trojica naprijed zahtjevati veliku žrtvu, ali isplatilo se. Kritike meni i Cambiassu lani? Svi su nas kritizirali za lošu sezonu, ali ja sam uvijek trčao. Onaj dan kada osjetim da ne mogu ili da mi se ne trči ostat ću sa strane. No još uvijek imam volju biti na terenu. Velika radost, sreća. To osjećamo večeras zbog ove zaslužene pobjede. Nikada ovo nije lako. Zauvijek će mi ostati u srcu i posvećujem je svom nećaku Santiju koji je sinoć imao kompliciranu operaciju, ali sada su mi rekli da će biti dobro, obitelji koja se zove Inter, svojoj obitelji i Giacintu Facchettiju. Velika hrabrost i srce, pobjeda Intera kakvog bi on želio. Naslov? Nadam se da možemo zadržati korak do odlučujućeg mjeseca travnja i da se možemo boriti za veliki cilj, ali zasad ništa nismo napravili.

Stramaccioni: Pripremao sam ovu utakmicu najbolje što mogu. Nije mi legao komentar jednog od Juvetusovih direktora (Beppe Marotta, sd Juventusa prije utakmice je rekao kako je potez Strame s tri napadača nepromišljen). Ja sam takav, vrijeđaju me takve stvari. Baš me zanima što sada misli. Oni stalno nešto spominju “na terenu”, a danas smo im na terenu pokazali. Naporno radimo, pripremamo i najmanji detalj za svaku utakmicu: zasluženo smo pobijedili na njihovom terenu bez obzira na okolnosti. Mislim da zaslužujemo poštovanje, jer čini mi se da je Juventus nekoliko kola bio nepobjediv… Inter je dobro krenuo bez obzira na gol, a kasnije smo sve više rasli i još nisam vidio Juventus u takvim problemima. Na kraju poluvremena sam znao da ćemo okrenuti, vidila se ta snaga. Jeli ovo najljepši dan moje karijere? Ne, najljepši dan je bio kada mi je predsjednik rekao da ću biti trener Intera. Ponosan sam što sam trener ovog kluba i što danas navijači Intera mogu slaviti. Trojac naprijed? Odavno smo to odlučili i predsjedniku sam rekao i objasnio način. Napadači su bili šokirani kada sam im priopćio, ali kada sam i njima objasnio točno kako oči su im zasjale. Sva trojica su bila zaista nevjerovatna tim više što niti jedan od trojice nema obrambene navike. Milito i Palacio su zaustavili Pirla, nevjerovatno. Rekao sam uoči utakmice da želim pobijediti, ali nitko mi nije vjerovao.

Moratti: Nakon 17 sekundi sam se zabrinuo, rekavši “loše smo počeli”, ali onda sam vidio da je gol čisto zaleđe: igrači su bili sjajni da reagiraju na takvu nepravdu. A milimetarsko zaleđe Palacija su vidjeli. No još veća je pogreška bila ne davanje drugog žutog Lichsteineru, pogotovo što je trenutak pije za manje oštar start Samuel zaslužio jednog. Nadalje, na televiziji su dali premalo pažnje objektima koji su letili u teren, a meni su se činili od drva. Strama i Mourinho? Stramaccioni nema potrebu uspoređivati se, odličan je i gotovo. Uz to zna iznenaditi. Prije tri dana mi je rekao da će igrati s tri napadača, jučer na konferenciji je blefirao. Sada sam sretan jer se jedna sezona koja je trebala biti tranzicijska pretvara u vrlo zanimljivu i što bude bit će. Ali ne bih se zalijetao i za cilj postavljao scudetto. Svim igračima čestitam na ovoj pobjedi, ali ona je ipak prije svega trenerova.
4 thoughts on “Stramaccioni: Pokazali smo im “na terenu”

  1. kico

    Nije lahko u tim godinama “staroj dami”uzeti nevinost,bolno je to pogotovo kad te 11 -torica karaju hahahah,volim ovakvo zalaganje,a Cassano mi je ruku na srce bio previse lezeran,no nema kritika nego samo ALEEEEALEALEEEEE INTEEEEEEER INTEEEEER

Odgovori