full screen background image

Muntari: Oglušujem se na rasizam

Sky Sport svoju je polusatnu emisiju «Special100one» u posljednjem izdanju posvetio našem Interu i predstojećem dvoboju protiv Udinesea. Tom prilikom ekstenzivni intervju dao je igrač koji je bio najprikladniji za ovu prigodu, bivši igrač Udinesea, današnji nerazzurro – Sulley Muntari.

Što se dogodilo u Gani?

Ništa. Moja djevojka je trebala doći do VIP zone na stadionu, ali ja mislim da je netko razljutio policajca i kada je ona došla kažu da joj je nešto dobacio, da je čak i gurnuo i takve stvari koje nisu uopće istinite.

Jeli istina da ste zaprijetili kako više nećete igrati za Ganu?

Nisam s nikim razgovarao. Nazvao sam djevojku, došla je u hotel i potom smo autom krenuli u Accru. Nije bilo nikakvih problema. Potom smo saznali za ovu priču, ali mi to nismo doživjeli.

Ovaj period bez Maicona će biti težak?

Naravno. Žao mi je što se ozljedio, tako važan igrač sigurno će jako nedostajati. No nogomet je takav, ne možete igrati sve utakmice. On je dosada odigrao sjajno prvenstvo, no ima tu još odličnih igrača.

Kakav Inter možemo očekivati u Udinama?

Kao uvijek. Inter uvijek igra kako bi pobijedio. Nismo bili na praznicima, igrali smo dosta prošlog tjedna. Neće biti lako u Udinama, ali vjerujem u pobjedu.

Kakav je osjećaj vratiti se u Udine kao protivnik?

Tamo sam bio još kao dječak, puno su mi pomogli. Klub, predsjednik sa svojom obitelji, ljudi, navijači, svi. S nikim nemam problema, pa mirno idem u Udine. Nikad neću zaboraviti što su napravili za mene.

Komentar na sezonu Udinesea?

Udinese je jedan sasvim drugačiji klub nego kada sam ja bio tamo. Svi su novi. No oni uvijek imaju sjajne igrače, sjajno se radi u klubu. Ja sam vrlo sretan zbog toga. Iako neće biti Di Natalea u nedjelju oni su brza momčad i neće nam biti lako.

Koliko je važno da Inter na izravni dvoboj s Juventusom dođe sa sedam bodova viška?

To nije bitno. Mi igramo svaku utakmicu za tri boda, ne gledamo koliko bodova imamo prednosti. Znamo da prvenstvo nije gotovo i stojimo čvrsto na zemlji.

Kako ocjenjuješ svoju sezonu?

Na početku je bilo dobro, zabio sam dva gola, ali kasnije unatoč trudu i želji nije išlo. Isto je s općim nastupom, u početku sam igrao dobro, poslije nešto slabije. Trudim se i nadam da ću kraj sezone odigrati na višoj razini. Moram biti u formi kako bismo pobijedili, jer nemamo više pravo na pogrešku.

Kada si igrao u Udineseu bio si često isključivan, sada puno manje. Čija je to zasluga?

Svačija. Ja nikad nisam išao na teren kako bih nekome naudio.
Zasluga je to ponajviše mojih suigrača koji mi kažu da budem miran kao i trenera koji mi daje pravovremene savjete. No sve bi to bilo uzaludno kada ih ja ne bih slušao. Popravljam se pomalo i samo se nadam da ću tako nastaviti.

Jeli vam se svidila emisija «Chiambretti Nights» sa Jose Mourinhom?

Mourinho je dao intervju, nije išao biti komičan. Stoga se niti ja nisam smijao, već sam ga samo slušao.

Jeste li zadovoljni što je Mourinho uvijek u centru pažnje?

On nije Beckham, on je gospodin Jose Mourinho, radi svoj posao, a ono što ga prati je normalno.

Ne mislite da nastaje previše polemika oko njega?

Polemike su svukuda, ali ne želim o tome. Za mene je najvažnije raditi dobro za Inter i dosta.

Koliko vam smetaju rasistički zvižduci Balotelliju?

Dosta, ali što mogu? Ne mogu ništa promijeniti. Cijeli je svijet pričao, ali ništa se promijenilo nije. Kada idem na teren oglušim se i ne čujem ništa. Kada se tome pridaje važnost povici postaju samo još gori, a kad se pretvaraš da ih ne čuješ ide se dalje.
2 thoughts on “Muntari: Oglušujem se na rasizam

Odgovori