full screen background image

Stramaccioni: Kompaktni i dobro postavljeni

Nakon utakmice 9. kola Serie A između Bologne i Intera izjave su dali Esteban Cambiasso, Rodrigo Palacio, Javier Zanetti, Andrea Ranocchia, Diego Milito i Andrea Stramaccioni…

Cambiasso: Akcija kod mog gola je bila prelijepa, sve iz prve, zaista prelijepa. Ali ono što mi se sviđa je kolektivna forma. Kada momčad nije dobro onda pate i pojedinci. Moja ubacivanja u napad? Kada igramo s dva napadača i tri veznjaka moraš se ubacivati naprijed. Juventus? Prvo Sampdoria, mislimo isključivo utakmicu po utakmicu.

Palacio: Sretan sam zbog pobjede i to je najvažnije. Imao sam sreću poslužiti dvije ključne asistencije. Hvala svim navijačima što su me ovako prihvatili. U srijedu Sampdoria? Za mene i Milita to je derbi, nadamo se da ćemo dobro odigrati i pobijediti. Ja bitan za ovu momčad? Isto koliko i drugi, jer momčad činimo svi zajedno.

Zanetti: Odigrali smo odličnu utakmicu na teškom gostovanju, nastavimo ovako. Vidjela se momčad koja je željela pobjedu, osim u prvim minutama kada su bili agresivniji od nas. Poslije smo stvarali da zabijemo i tako je i bilo. Juventus? Bespotrebno je pričati o suboti, kada nas prije čeka Sampdoria. Put je jako dug, ali ako ovako nastavimo možemo se boriti za nešto važno.

Ranocchia: Izgledalo je kao prokletstvo. Niti jedan udarac glavom nije htio ući, ali danas napokon jest. Sretan sam zbog tri boda, jer su nam trebali i bilo ih je jako teško osvojiti. Znali smo da će biti tako, danas smo trčali kao ludi, ali napadači su nam dali ruke. Bili smo sjajni i sada se moramo koncentrirati na srijedu. Još jedan karton me isključuje? Svak želi igrati utakmice protiv Juventusa, ali ne mislim o tome. Nadam se da neću dobiti žuti protiv Sampdorije, kao što nisam danas, ali ako i budem nema veze. Uvježbavanje prekida? Nemamo baš previše vremena to vježbati na terenu, razgovaramo o tome na sastancima i kada smo u hotelima. Jedanaesterac na meni? Dobio sam udarac, kost je nateknuta, a sad ne znam koliko je bilo očito…

Milito: Ponosan sam što sam odigrao 100 utakmica za Inter, iznimno ponosan. Zabio sam, ali lopta koju mi je poslao Rodrigo bila je savršena. Sve ukupno smo odigrali odličnu utakmicu. Zabavljam se sa Palaciom, baš kao i sa Cassanom: razumijemo se i uravnoteženi smo. Važno je imati takve suigrače. Što je presudilo? Poraz od Siene, od tada smo dobili više ravnoteže. Taj poraz nas je primorao da promijenimo.

Stramaccioni: Nismo bili dobri na počecima oba poluvremena, Bologna se nije samo branila, ali svidio mi se Inter. Bili smo kompaktni i dobro postavljeni. Nismo riskirali iz akcija, našli smo se nespremni jedino kod prekida, odnosno kornera iz kojeg smo primili gol. Stalno napredujemo i zadovoljan sam ovakvim rastom. Cassano? Trebao je započeti, ali na jutarnjem istezanju mu se ukočio vrat i skoro da ga je to potpuno izbacilo s utakmice. Mudingayi je imao zadatak da Diamanti ne dobije i ne dijeli opasne lopte, a Zanetti i Gargano su se trebali mijenjati na desnom krilu. Rekao bih da je sve funkcioniralo i mislim da smo odigrali sjajnu predstavu. Ja želim dati svoj doprinos, ponosan sam što sam trener Intera, jer ako jedna momčad dobije osam utakmica u gostima u nizu znači da postoji kompaktnost, koncentracija i motivacija. Želim dokazati da predsjednik nije napravio baš tako veliku ludost… Juventus? Ne zaboravimo da prvo igramo sa Sampdoriom. Sneijder? Bez obzira što pokušavamo, teško ćemo ga imati za Torino. Nema smisla žuriti i onda ga ponovno izgubiti.
One thought on “Stramaccioni: Kompaktni i dobro postavljeni

Odgovori