full screen background image
Search
Wednesday 22 September 2021
  • :
  • :

Stramaccioni: Za svih imamo zamjenu osim za Milita

Uoči utakmice 3. kola Europa Lige između Intera i Partizana press konferenciju su održali Walter Gargano i Andrea Stramaccioni…

GARGANO

Inter nema ograničenja. Kada si ovdje igraš za sve trofeje, tako moraš razmišljati. To i radimo. Razumijemo ono što od nas traži trener i dajemo sve od sebe kako bi to sproveli u djelo. Ako me bude tražio da igram lijevog vanjskog ili desno krilo igrati ću to. Napravit ću sve što želi. Nije bitna pozicija, već želja.

Bojite li se navijačkih izgreda?

Ne mislimo na to, koncentrirani smo samo na ono što nam govori trener.

Koliko su naporna duga putovanja s reprezentacijama?

Teško je, teško se vratiti i reći da si spreman, jer putovanja su naporna: trener je dobro napravio što je koristio samo igrače koji su trenirali cijeli tjedan.

STRAMACCIONI

S kakvim ciljevima dočekujete Partizan?

U dobrom smo momentu. Vidilo se to i u nedjelju. Međutim moramo zadržati noge na zemlji i onda će biti dobro. Moramo napredovati iz utakmice u utakmicu, to je naš primarni cilj. To je zato što smo nova momčad i polako tražimo ravnotežu i identitet. Pobijediti Partizan bilo bi bitno za našu situaciju u skupini. Stiže jedna zdrava momčad, prva u srpskom prvenstvu. Poštujemo ih.

Kako je Sneijder?

Dobro je, motiviran. Želi se vratiti što je prije moguće, ali meni mogu igrati samo oni koji su 100%, za ništa manje ne riskiram. Jučer je bio na prvim testovima.

Guarinova forma je u padu.

Njega i Pereiru sam odmorio zbog reprezentacija. O njegovoj se vrijednosti ne raspravlja, među najboljima je kako sada tako i za budućnost.

Sutra možda vidimo Silvestrea i Jonathana, momke koji se nisu baš snašli?

Nitko nije imao malo prilike kod mene. Ako u listopadu imaš jedan ili nijedan nastup onda možemo govoriti o ne dobivanju prilike. Njih dvoje su igrali i u prvom sastavu, ali logično je da trener bira sastav po onome što vidi na treningu i tko je u boljoj formi. Silvestrea smo baš izričito željeli. Bit će jako bitan za Inter, pa i Ranocchia je imao poteškoća.

Interov preporod je tvoja zasluga ili igrača?

Ja mogu imati milijun ideja, ali oni su ti koji ih sprovode na terenu. Sviđa mi se s kakvom gladi se bore, protiv Catanije su dvojicu uhvatili grčevi. Gargana i Guarina. To su igrači koji slijede ideje.

Hoćeš li ponoviti trojac u napadu?

Partizan je momčad koja dominira srpskim prvenstvom. Ima osam pobjeda i poraz, ima puno kvalitetnih mladih igrača kao Marković. Taj momak ima sjajne kvalitete. Igraju brzo i kvalitetno. Ilić iza napadača glavni im je oslonac iako trener u Europi mijenja način igranja. Vidjet ćemo kako će ići utakmica. Mi idemo na pobjedu, posebno jer igramo doma i želimo dati važan znak našem europskom putu. Ne podcjenjujemo nikoga, a na meni je da procjenim tko je najadekvatniji za utakmicu.

Što misliš o Livaji?

Napadač je, ali ne rođena špica. Drugačije tumači tu ulogu, dolazi iz vana, nosi loptu i otvara prostor za druge. U Ceseni je naučio igrati lijevo krilo, a kod nas je naučio igrati prvu ili drugu špicu. Marko ima snagu, ali mislim da se još ne bi snašao kao jedini špic. Zasad je najbolje kada kreće nekih 20-30 metara od gola.

Cambiasso se preporodio.

Njegove kvalitete ne otkrivamo sada, došao je u dobru formu. A na treneru je da postavi igrača tako da naglasi sve njegove kvalitete. No zasluga je igrača da odigra kako treba.

Često mijenjaš sustav za vrijeme utakmice.

Mislim da je to pametno i zbunjuje protivnika. Koristi da bi sakrio slabe točke i iskoristio svoje prednosti. Mislim da imamo momčad koja može odraditi takve stvari. Na kraju je uvijek zasluga igrača koji izvrši te promjene.

Događa li Vam se da biste željeli koristiti nekog igrača, ali ipak ga trebate odmoriti?

Samo za jednog igrača nemam alternativu, za Milita. Mogu igrati Livaja i Palacio i to su pokazali, ali oni imaju ipak drugačije karakteristike. On je nezamjeniv, ali možemo biti opasni i s drugima.

Misliš li da još moraš raditi na koncentraciji i motivaciji igrača?

Do sada smo uvijek bili pažljivi, čak i bez lopte, osim prvih 25 minuta u Veroni. Namjerno kažem bez posjeda lopte, da ne bih naglasio obranu koja je za ravnotežu momčadi važna jednako kao ostali. Radimo na nečem novom. Juventus, Lazio i Napoli igraju isto tako, a to su momčadi koje su jako malo mijenjale i godinama su to uvježbavali. Mi smo se promijenili i znamo na čemu moramo raditi, a napredak se vidi. Drugo poluvrijeme protiv Catanije je bilo jako važno, jer smo u prvom bili podređeni. Kasnije smo sve imali pod kontrolom osim slučaja Guarina na Gomezu. No Inter je uvijek bio dobro postavljen, a stvarali smo i dosta prilika.

Kako je momčad fizički?

Situacija je pozitivna, ne vidim umorne igrače. Drugo poluvrijeme s Cataniom mi je to potvrdilo. Uoči Partizana nemam taj problem, pa će igrati najbolji.

Kako je Obi?

S njim moramo biti jako pažljivi. On je igrač budućnosti i ne smijemo pogriješiti ni mrvicu. Jučer je osjetio laganu bol i nećemo ga riskirati sutra, a vidjet ćemo za nedjelju. Dugo je bio van stroja, sada ima drugi problem koji nije povezan s prvim, ali moramo biti oprezni. Vidjet ćemo za nedjelju.
Odgovori