full screen background image

Stramaccioni: Na terenu je bio najbolji Inter

Nakon pobjede Intera u Bakuu protiv Neftchija u 2. kolu skupine H Europa Lige izjave su dali Marko Livaja, Philippe Coutinho, Luca Garritano, Joel Obi, Fredy Guarin i Andrea Stramaccioni…

Livaja: Zabio sam važan gol za sebe i momčad, sretan sam. Sada derby. Hoću li dobiti priliku? Važno je pobijediti, meni će biti to dovoljno i sa klupe. Pravedno je da na terenu bude Milito, a ne ja. Trener od mene traži da ulazim u prostor i iskorištavam svaku priliku.

Coutinho: Sretan sam jer smo bili odlični danas. Derby? Ne ovisi o meni, već o treneru. Novi ja? Sigurno me iskustvo u Španjolskoj preporodilo, a ovdje sam naišao na trenera kao Stramaccioni koji nam svima uljeva povjerenje. Prognoza za derby? Uvijek je teško, nadam se da možemo nastaviti ovako igrati i pobijediti.

Garritano: Posvećujem debi svojim roditeljima. Ne vidim ih često i pozdravljam ih. Dirnut sam, presretan da ovako mlad imam priliku igrati s ovakvim igračima. Neopisivi trenuci. Moja pažnja je ipak okrenuta Primaveri, ali kada budem pozvan bit ću spreman.

Obi: Nisam mislio da ću zabiti tako brzo nakon povratka, ali baš zato je važan i lijep. Iza mene je teško razdoblje, ali trener i klub vjeruju u mene i to mi daje snagu. Posveta? Obitelji i svima koji su bili uz mene u ovom razdoblju. Moja uloga? Nije na meni da odlučujem, najvažnije je da igram.

Guarin: Istina, dobro sam asistirao, ali već mislim na derby. Razumijevanje sa Jonathanom? Dobro smo iskoristili prostor koji nam je ostavljao protivnik. Igrali smo vrlo koncentrirano, znali smo da će nam ostavljati prostor i odmah smo napadali. Odličan posao uz pravi stav.

Stramaccioni: Inter je bez obzira na izmijenjen sastav odigrao odlično prvo poluvrijeme. To znači da rastemo kao kolektiv. Završiti prvi dio s 3:0 uz još prilika puno znači. Pobjeda je nadalje vrlo bitna jer mi je dala odgovore koje sam tražio. Treća uzastopna pobjeda momčadi koja mi daje puno zadovoljstva. Imali smo pet igrača na terenu ispod 21 godine, počinje novi ciklus. A sada se okrećemo derbyju. Nakon Sankt Petersburga mislim da je Milan favorit… Biti će to teška utakmica, Milan je počeo igrati dobro i trebao bi biti lijep dvoboj. Imamo samo jedan dan da se pripremimo, ali uspjet ćemo. Bolje da nema Sneijdera? Ne, njega je uvijek dobro imati na raspolaganju. Coutinho? Odmah sam uvidio o kakvom se igraču radi, ali svih pet mladih je odlično što pokazuje kako radi naša nogometna škola. Igrali smo sjajno prvo poluvrijeme i to je bio pozitivan znak da imamo kvalitetu u cijeloj momčadi. Pokazali smo identitet i dokazali da nam je svaki igrač važan. Korak naprijed u rukovođenju čitavom grupom. Garritano? Velika demonstracija osobnosti. Nemam dvojbi oko kvaliteta igrača koje šaljem na teren. Svi smo jedno i kada momčad sa sedam novih igrača pobijedi uz ovakvu demonstraciju to nešto znači. Morao sam odmoriti neke igrače, igrali su pet utakmica u devet dana. Nemam dokaza, ali da su igrali sigurno bi se mučili. Na terenu je bio najbolji Inter u tom trenutku.
Odgovori