full screen background image

Stramaccioni: Poštovanje i uzdignuta glava

Press konferenciju uoči utakmice 2. kola Europa Lige između Neftchija i Intera održali su Andrea Ranocchia i Andrea Stramaccioni…

RANOCCHIA

Jako sam dobro krenuo u sezonu i osjećam se dobro psihički i fizički.

Kako je Silvestre?

Odličan igrač, ali mora se prilagoditi novoj okolini. Treba malo vremena, ali iznimno naporno radi, ne pušta niti jednu loptu.

Očekuješ li poziv u reprezentaciju?

Ne razmišljam o tome, nije trenutak, sada mislim samo na Inter i kako biti što bolji.

Može li derby u nedjelju imati utjecaja na psihu?

Iskreno, ne razmišljam o derbyju, nisam se ni sjetio da je u nedjelju… No tako je i ispravno: imamo važnu utakmicu, moramo pobijediti Neftchi. Jedino na to mislimo.

STRAMACCIONI

Koliko je važan ovaj susret?

S obzirom da nismo pobijedili u prvom kolu, nakon sutrašnje utakmice želimo imati bolju poziciju na tablici, stoga nam je ova utakmica jako bitna.

Što mislite o Neftchiju?

Preko suradnika i skauta  sam proučavao Neftchi. Pokazali su kompaktnost. Stalno igraju isti igrači, a prednja četvorka najkvalitetnije su im oružje. Protiv Partizana su stalno bili opasni.

Odmarate nekoliko igrača koji nisu niti doputovali?

Izračun je bio jasan. U Milanu su ostali igrači koji su igrali pet utakmica u 10 dana, a sutra želim one koji su najsvježiji.

Niste li time podcijenili protivnika?

Imam veliko poštovanje prema toj momčadi i posvetili smo mu pažnju kao bilo kojem protivniku do sada. Pokazali su svoju snagu, a imaju čak i prednost u odnosu na nas: startnih 11 iznimno rijetko se mijenja. Ponavljam, u Milanu su ostali samo igrači koji osjećaju umor, ali ne zato jer smo podcijenili Neftchi.

Koje vam je natjecanje najbitnije?

Mislim da klub kao Inter mora za cilj imati naslove u svakom natjecanju u kojem sudjeluje. Igrati i pobijediti svaku utakmicu je cilj, a to se ne može ostvariti ako ne znate rukovoditi momčadi koju imate. Ne postoji nekakva lista prioriteta, želimo sva natjecanja, bar sada u listopadu.

U nedjelju je Milan, na kojoj je razini koncentracija?

Odgovor nam može dati samo sutrašnja utakmica, ja sam se zato odlučio na momke koji su svježi i koji nisu imali previše prilike do sada, što zbog mojih odluka što zbog fizičke kondicije. Oni će biti najmotiviraniji.

Coutinho?

Odličan je, u nedjelju je odigrao sjajnu utakmicu. Puno mu se popravilo samopouzdanje i radio je puno na posjedu i kontroli lopte.

Livaja?

Očekujemo puno od njega u budućnosti, a protiv Rubina je već pokazao svoj potencijal.

Kako će sutra izgledati obrana, sa trojicom?

Već sam rekao da s obzirom na kvalitete koje posjeduju igrači koje imam na raspolaganju takav je sustav idealan. Ali to ne znači da uvijek mora biti tako, sutra mogu i promijeniti.

Jeste li očekivali da se može igrati tako dobro i bez Chivua kog ste ocijenili ključnog za tu taktiku?

Uvijek sam bio iskren pa ću i sada. Do 30. kolovoza smo probali zadržati Maicona i sa njime bi obrana s četvoricom imala puno veću ravnotežu. Kada smo ostali bez njega ostalo nam je pet sjajnih centralnih braniča i za njih je ovaj modul puno adekvatniji. Morate napraviti generalnu analizu, ne možemo ovisiti o Chivuu. On može igrati i u obrani s trojicom i s četvoricom.

Koji su problemi bili u prethodnim utakmicama?

Siena i Rubin su dvije različite priče. Protiv Siene smo dosta stvarali, a bili kažnjeni kod prvog propusta. Protiv Rubina je pak utakmica bila izjednačena i zbog toga jednako cijenimo i Neftchi. Čeka nas jako teška utakmica, jer mi smo odigrali najviše od svih Talijana. Sutra ćemo uistinu vidjeti snagu našeg kolektiva, jer mnogi glavni igrači će se odmarati. Poštujemo Neftchi, ali uvijek moramo imati stav Intera; izaći na teren da bi pobijedili, uvijek uzdignute glave.
2 thoughts on “Stramaccioni: Poštovanje i uzdignuta glava

  1. nraguz

    Utakmica je naravno danas, ne sutra kako govore na pressici, ali jučer nisam stigao napisati, pa sam tek danas, a ostavio sam izvorne riječi.

    Par izjava me stvarno nervira, kao da smo mi navijači glupi!!
    1. Kaže Ranocchia da se nije ni sjetio da je derby u nedjelju.
    2. Strama kaže kako su u Milanu ostali igrači koji su umorni. Čuj da Zanetti umoran!!??

Odgovori