full screen background image

Stramaccioni: Trener mora znati korigirati svoje metode

Uoči utakmice 6. kola Serie A između Intera i Fiorentine govorio je trener Andrea Stramaccioni…

S kakvih duhom ulazite u naporan tjedan?

Tajna je misliti utakmicu po utakmicu. Odmaranje igrača služi više zbog ciklusa rada nego zbog oporavka. U takvoj situaciji ovaj tjedan idemo utakmicu po utakmicu. Sutrašnja utakmica jedino je što nam smije biti u glavama, jer dolazi nam momčad koja trenutno igra najbolji nogomet u Italiji i momčad koja je u najvećoj formi. Uz malo više sreće bili bi na prvoj poziciji.

Dakle Montellina Fiorentina te impresionirala?

Tablica gotovo nikada ne laže. Ljubičasti imaju sjajne vještine, pokazali su ogromnu kvalitetu u igri na prvu. Uzdižu se i vrlo su motivirani. Vincenzo mi je prijatelj van terena i nisam sumnjao u njegov uspjeh. Rekao sam mu da radi točno što sam mu predvidio.

Koliko će sutra biti važan rezultat u odnosu na igru?

Uvijek treba ciljati rezultat, no oboje je bitno za razvoj momčadi. Puno radimo i pronašli smo sustav koji najviše odgovara igračima koje imamo. Želimo raditi još više kako bismo se usavršili. Tijekom utakmice u Veroni vidio se Inter koji raste. Početak nije bio pravi.

Oduševljava li te Cassano?

Ja ocjene dijelim na kraju. Igra dobro, daje svoj doprinos i sretan sam jer sam veliki dio njegovog dovođenja ovdje. Ali vjerujem u cijelu momčad i to su trenuci gdje trener pokazuje povjerenje svojim igračima. To važi za Sneijdera i Palacija. Žao mi je ozljede Sneijdera, jer je start bio dosta zlonamjeran. No igrači koje imam u stanju su ga zamijeniti.

Jovetić?

Inter igra na pobjedu i mijenjati nešto zbog jednog protivničkog igrača jer nešto što ne smatram ispravnim. Vjerujem u svoje braniče, poštujem Jovetića i Fiorentinu, ali naići će na Inter koji ide na pobjedu.

Koji je cilj Intera i Fiorentine?

Mi radimo za povratak na vrh. Za njih ne znam. Moj cilj je rasti iz utakmice u utakmicu, kako igrom tako i rezultatima. Sutra je ogled s vrha ljestvice, a to govore i činjenice.

Jeli moguće korištenje Alvareza kao polu-krila?

On može igrati kao treći veznjak, tu se čak najbolje snalazi. Samo moram pogoditi trenutak i uvjete da ga ubacim.

Kako su ozljeđeni?

Palacio neće igrati ni Europa Ligu, a za Sneijdera ne znam. Ako bude spreman za derby bit će to čudo.

Što je s Coutinhom?

Računam na njega. Ipak, s promjenom načina igre u napadu on je najviše izgubio. Žao mi je zbog toga, ali još uvijek računam na njega.

Kažu da nemate konkretne ideje?

Po meni trener treba biti spreman revidirati svoj rad. Ako vidim da nešto ne valja u osnovnoj ideji moram to mijenjati. Čini mi se logičnije nego forsirati kada nešto očito ne ide.
Odgovori