full screen background image

Moratti: Trojica u obrani? Zašto ne

Predsjednik Intera Massimo Moratti danas je komentirao sinoćnju utakmicu Intera i Siene pred okupljenim novinarima…

Kako tumačite sinoćnji poraz Intera?

Kao poraz koji nije trebao jer bilo je potrebno pobijediti, dati dobar znak i dodatno podignuti moral momčadi. Ovako, imaju novu mogućnost u srijedu, ili ako govorimo o San Siru, u nedjelju. Sada je potrebno raditi. U situaciji kao ova materijal je tu. Trener je svjež i razumije situaciju, a igrača ima napretek. Stoga smatram da se može naći uvjerljivo rješenje.

Trener je rekao kako nije nezadovoljan igrom, mislite li isto?

Ovakve utakmice je teško dešifrirati kada imate momčad koja osim kontranapada igra stalno otraga i vi ste ograničeni u napadu. Igrači su radili ono što se od njih tražilo, riskirali smo i to platili.

Slažete li se s idejom o trojici u obrani?

Zašto ne probati, da. No tu ću odgovornost, ne teret, već zadovoljstvo odgovornosti prepustiti nekome tko o nogometu zna više, treneru i samoj momčadi. Ako se tako osjećaju sigurniji odlično, onda treba probati.

Što mislite o negativnoj situaciji u Milanu?

Događa se. Posljedica je generalne krize i Milan je stoga morao prodati mnoge igrače, a mi smo se odlučili ulagati u mlade igrače. To su stvari koje ti ne dozvoljavaju da imaš super momčad, ali nadaš se tomu iako je sve usko vezano isključivo sa radom. Onda se na tržištu pojavi igrač koji vrijedi 20 milijuna Eura i kritiziran si jer si ga u ovom trenutku ne možeš priuštiti. A kada ga nemaš dođeš u situaciju u kojoj smo sada.
Odgovori