full screen background image

Stramaccioni: Predstave su nam bolje od rezultata

Uoči utakmice 4. kola Serie A između Intera i Siene govorio je Andrea Stramaccioni…

Karakter je jedna od najpozitivnijih strana ovog Intera. Može li to biti presudno protiv Siene?

To mora biti temelj momčadi. Od kada sam u Interu Roma je jedina utakmica u kojoj nismo okrenuli rezultat. U četvrtak smo dobili potvrdu toga, u utakmici koju smo nezasluženo gubili.

Koliko je Inter blizu uravnoteženosti?

Trenutno smo koncentrirani na utakmicu sutra. Tabu su više rezultati nego same predstave. Pokušavamo to okrenuti na terenu.

Koliko na rezultate utječu ozljede?

Na početku smo i moramo pažljivo rukovoditi igračima. Nekoliko igrača na početku nije bilo u optimalnoj formi. Svih moramo potpuno oporaviti. Palacio je htio već protiv Torina, ali pokazalo se da nije spreman niti za sutra.

Što misliš o Cassanovom početku?

Stalno napreduje. U četvrtak je bio taktička zamjena, ali bio je odličan.

Koliko znači povratak Chivua i hoće li igrati Alvarez?

Chivu mi otvara mogućnosti koje su bez njega potpuno nemoguće. Sa pet braniča mogu mijenjati u obrani. Alvarez je uz Sneijdera i Milita imao odličnih nastupa i više je od rješenja.

Što nedostaje?

Kada je u četvrtak ušao Alvarez gotovo da je igrala momčad od prošle sezone. Nedostajao je samo Maicon. Sada imamo nova rješenja i moramo čekati da se potvrde.

Znači da su svi na probi?

Ne, nismo do toga došli. Promijenili smo devet igrača i normalno je da prođe nešto vremena da se uklope.

Kako je Jonathan i kada ćemo ga opet vidjeti?

Bio bih ga svakako zamijenio jer nam je nedostajao jedan veznjak. Nije sam ga vadio zbog predstave. Imam puno povjerenje u njega, svak u životu može pogriješiti. Treba se brzo oporaviti i brzo ćete ga opet gledati. Cijenim to što kao bek ide u peterac braniti kao centralni branič. Trenutno nije zadovoljan, ali ozljeda je uvjetovala njegov početak sezone.

Jeli obrana s trojicom opcija?

Ako igram to onda moram imati braniča koji zna iznjeti loptu, a to je jedino Chivu ili se jedan veznjak mora vraćati u zadnju liniju.

Sneijder nije dobro prihvatio zamjenu protiv Torina, jesi li zabrinut?

Sneijder je vođa i želi pobjeđivati pod svaku cijenu tako da me takve situacije ne zabrinjavaju.

Što misliš o Sieni?

Napokon pitanje o protivniku. Odlična su momčad u obrambenoj fazi. Rekavši to nama je u glavama pobjeda pred vlastitim navijačima zbog svega rečenog ranije, ali i da ostanemo u priključku s vrhom.

Kako ćete to ostvariti?

Vidjeli smo što se dogodilo Romi prošle nedjelje. Moramo biti koncentrirani od početka do kraja. Serie A je jako teško natjecanje i Inter mora tražiti pobjedu svih 90 minuta.
Odgovori