full screen background image

Stramaccioni: Travnjak govori za nas

Nakon utakmice 3. kola Serie A između Torina i Intera izjave su dali Andrea Ranocchia, Juan Jesus, Javier Zanetti, Ricardo Alvarez, Diego Milito i Andrea Stramaccioni…

Ranocchia: Jako smo zadovoljni, ali treba čestitati Torinu koji nas je namučio kao što to rade sve momčadi kojima je trener Ventura. Bilo je bitno dobiti danas da ne izgubimo priključak i da pokažemo tko smo. Juan i ja budućnost? Nadam se. Mi radimo kako bismo sazreli, ali ne zaboravimo Samuela, Silvestrea i Chivua. Svi moramo biti pravi, jer ima puno utakmica. Moramo raditi dan po dan, a na kraju ćemo podvući crtu. Moj početak poruka Prandelliju? Ne, poruka je Interu, a ako budem nastavi0 ovako doći će i reprezentacija.

Juan: Sretan sam prvenstveno zbog predstave momčadi. Čestitke ekipi, moramo ovako nastaviti. Bio sam koncentriran, pazio kada sam imao loptu, točno kako mi je trener Stramaccioni govorio.

Zanetti: Važna pobjeda na teškom gostovanju. Vrlo smo pametno pripremili utakmicu, te odigrali jako koncentrirano. Pobjeda je plod velikog posla u protekla dva tjedna. Sada idemo raditi kako bismo pobijedili i u Milanu. Svi smo na raspolaganju, sezona je duga i moramo pametno raspodijeliti energiju.

Alvarez: Sretan sam jer mi je trener dao 45 minuta, a nisam se tome nadao. To je plod rada medicinskog osoblja i fizioterapeuta. Ubačaj Cassanu uz “jedro” Milita? Oni imaju kvalitete o kojima se ne raspravlja.

Milito: Najviše sam sretan zbog pobjede, uvijek ponavljam da su tri boda najbitnija. A ako zabijem ja tim bolje. Drugi gol? Vidio sam Cassana malo prije ubačaja, a Cuchu mi je viknuo da pustim loptu. Moram zahvaliti ne samo Stramaccioniju već cijelom klubu na povjerenju i na činjenici da se oslanjaju na jednog 33-godišnjaka. Stoga osjećam i veliku odgovornost. Nekad uspijem, nekad i ne, ali bitno je da daješ sve od sebe.

Stramaccioni: Inter je vrlo precizno pripremio utakmicu, protiv momčadi koja igra loptom u noge. Bio je jedan period u drugom poluvremenu kada smo gubili opasne lopte. No ulaskom Gargana ponovno smo zagospodarili terenom: netko je bio umoran što je normalno u ovakvoj utakmici. Nama je bilo bitno vratiti se pobjedi nakon poraza kako bismo ostali u priključku, tri boda od vrha. Jeli se Sneijder naljutio? Naravno, on želi igrati sve utakmice svih 90 minuta. On nam je iznimno važan, a igrao je dvije utakmice u nizu, potom dvije za reprezentaciju. Nadalje Torino je baš tada preuzeo inicijativu i želio sam poslati poruku ubacivši klasičnog napadača. Cassano je pritiskao Ogbonnu i bio je to pravi potez. Mi smo jedinstveni, naporno radimo. Imamo veliku želju, a travnjacima prepuštamo da pričaju za nas. Inter je igrao kao provincijski klub? Klasične izjave, kako bi se stvorila polemika. Mnogi bi kada govore ili pišu o Interu trebali isprati usta. Vjerovatno im nije drago da Inter dominira utakmicom i riskira tako malo, samo jednom u 90 minuta. Kratko sam u Interu, ali već sam veći interista od mnogih. Juan? Ja gledam ljude na treningu. Mnogi su se iznenadili kada su ga vidjeli na terenu, ali ja znam kako je radio ovog tjedna. On i Ranocchia su bili sjajni, kao i bekovi. Milito uvijek presudan? Ne govorite to meni, zbog njega sam stvorio atomsku bombu (smijeh – odlazak Pazzinija). Bez obzira na ono što se priča naši navijači su uz nas, bili su i danas. Ispričavamo se što još nismo pobijedili kod kuće, ali nadamo se da hoćemo već u četvrtak.
One thought on “Stramaccioni: Travnjak govori za nas

  1. nraguz

    Ne razumijem zašto se Stramaccioni naljutio na opasku “provincijske” momčadi. To je bio kompliment Mondonica u emisiji Domenica Sportiva.

    U Italiji često koriste za velike klubove taj pridjev i uvijek je kompliment za stav s kojim veliki klubovi ulaze u utakmice, a to je da ne upisuju u svojim glavama tri boda prije odigrane utakmice samo zato jer se zovu Juventus, Milan ili Inter.

    Mondonico je nadalje rekao kako ga Stramin Inter podsjeća na Trapattonijev 1988/89, a kada te usporede s njim i s tim Interom onda je to definitivno kompliment.

    Stvarno mi nije jasno što je bilo Stramaccioniju.

Odgovori