full screen background image

Ibra: Mijenjao bih scudetto za Ligu prvaka

Zlatan Ibrahimović dao je intervju Corriere dello Sportu. Tema je bila ponovno Interova europska avantura i ispadanje protiv Manchester Uniteda.

Švedski napadač to još nije prežalio: “Poraz od Manchester Uniteda me jako peče, to je najgori poraz u mojoj karijeri. Kada bih mogao odmah bih mijenjao scudetto za pokal Lige prvaka.”

Ibra nije imao alibija: “Mi smo Inter. Ne možete mi pričati o nesreći prilikom ždrijeba. Ja sam želio United, jer ako želiš otići do kraja moraš ga dobiti prije ili kasnije. No oni su bili bolje organizirani: ako izađe jedan igrač i uđe drugi ta zamjena igra jednako kao zamijenjeni i ne osjeti se razlika. Razlika se ne osjeti, ali novi igrač je ipak ključan.”

Treća godina u Interu, treći scudetto vrlo blizu, ali i treće ispadanje u osmini finala Lige prvaka: “Ovaj put sam uistinu vjerovao. Vidio sam priliku i nisam sretan porazom. Ako osvojim peti naslov to je velika čast, ali nedostaje mi Europa.”

Ibrahimović Juventusove naslove osjeća osvojenim: “Naslovi s Juventusom? Ima pravo Buffon da ih želi natrag. To želim i ja, iako sada igram u Interu: moji su. Nećemo se šaliti, puno smo se žrtvovali svakodnevno kako bi ih osvojili. Drugo me ne zanima.”

Osvajanje Lige prvaka gotovo sigurno bi donjelo Zlatnu loptu: “Ne, ne zanima me Zlatna lopta, želim Ligu prvaka. Pobjeđivati, to je moj mentalitet. Ne treba mi Zlatna lopta da bih se osjećao najboljim na svijetu. Najbolji često ne pobjede na kraju, a meni je važno da se osjećam brojem 1.”

Na kraju komentar na maldog suigrača u napadu: “Mario je najspremniji, ne najbolji. Ja sam s 18 godina igrao u Švedskoj, on je već u Interu. Kada igraš na ovom nivou onda je sigurno da sazrijevaš brže.”
One thought on “Ibra: Mijenjao bih scudetto za Ligu prvaka

  1. fanatico

    razumijem ga da je nesretan ispadanjem iz LP ali ruku na srce: sam je kumovao tome fulajući dva zicera. Što se tiče scudetta koji su oduzeti Juventusu uopće ne dijelim Ibrino mišljenje (shvatam ga kao igrača da nije kriv)da im treba vratiti ali sam od početka na stajalištu da nismo trebali prihvatiti taj naslov. Nek obje godine ostanu prazne. Pokradeni smo mnogo puta i zbog toga ostali bez naslova ali nam ne treba niti poklonjeni naslov. To je moje osobno mišljenje i nikada ga neću promjeniti.

Odgovori